Wéér een keizersnede!

categorie afbeelding
post afbeelding

In mijn vorige blog vertelde ik, op dat moment nog zwanger, over mijn twee zwangerschappen die niet bepaald een roze wolk waren en dat ik de 40 weken in ieder geval niet zou halen. Nou dat klopt; met 36,5 week is, in verband met de grootte van mijn baby, mijn bevalling ingeleid.

Ik heb eerst 1,5 dag aan de weeën opwekkers gelegen, maar omdat mijn ontsluiting niet wilde vlotten en de kleine het moeilijk kreeg, is mijn baby toen met een spoedkeizersnede gehaald.

Advies gynaecoloog: zet je wensen op papier

Nou had de gynaecoloog mij al voorbereid dat de kans groot was dat het weer een keizersnede zou worden, dus we hadden er al rekening mee gehouden. Aangezien mijn vorige ervaring weer keihard op me af kwam toen het woord “keizersnede” viel -ik heb toen geen fijne ervaring gehad en heb achteraf gezien een postnatale depressie gehad na de geboorte van mijn eerste zoontje-, drukte hij ons op het hart om onze wensen op papier te zetten. Dat hebben we gedaan en die wensen hebben we, ondanks dat ik binnen een half uur na het besluit “keizersnede” op de OK lag, goed kunnen bespreken met de opererende gynaecoloog.

Twee keer beademd

Helaas kun je nog zoveel te wensen hebben, als je kindje het niet goed doet na zijn geboorte gaat gezondheid vóór… Onze kleine man had het dus al moeilijk door 1,5 dag valse weeën, zijn navelstreng was bij een natuurlijke bevalling gegarandeerd om zijn nek terechtgekomen en hij is na zijn geboorte twee keer beademd op de controlekamer. Mijn man, die wist dat ik zó graag mijn kindje zoveel mogelijk bij me wilde direct na zijn geboorte, kwam me dus met de kleine in zijn armen huilend vertellen dat ik hem daar op de OK heel even een knuffel mocht geven, maar dat hij daarna toch echt naar de kinderafdeling moest. Daar lig je dan, moederziel alleen, baby 2 seconden gezien, manlief met de kleine mee…

Op onze strepen staan

Gelukkig mocht de kleine man na twee dagen kinderafdeling, zijn glucose was te laag, de laatste nacht in het ziekenhuis bij me liggen en mochten we de volgende ochtend naar huis, allebei goedgekeurd. Het gaat goed met hem en ik begin na 2,5 maand lichamelijk ook weer een beetje de oude te worden. En geestelijk? Het valt me heel erg mee. Ik denk dat het onwijs goed is geweest dat we zoveel gepraat hebben in het ziekenhuis. Eerst met de lieve verloskundigen, later met de gynaecoloog, zelfs op de OK. In de uitslaapkamer werd ik heel lief opgevangen en op de kinderafdeling hebben we veel meer op onze strepen gestaan dan bij mijn eerste (dan ben je nog zo bleu). En ook naar onze omgeving toe zijn we opener geworden.

Roze wolk met wisselende kleuren

Geloof me, je wolk hoeft niet continue roze (of in ons geval blauw) te zijn. Als dat even niet zo is, wees daar eerlijk over en praat erover, schaam je niet! Mijn wolk wisselt van licht babyblauw naar donker dreigend blauw, maar donkergrijs, en zelfs zwart, is hij dit keer niet. Al blijft die zwarte wolk wel altijd dreigend boven mijn hoofd hangen…

Handige boeken voor je zelfvertrouwen

Dit zijn fijne boeken die bevestigen dat het er allemaal bij hoort; de onzekerheid, de mindere dagen, die verdomde hormonen…:
Perfecte moeders bestaan niet van Diana Koster
Hoezo roze wolk?! van Renske Tjoelker
De broze wolk van Emy Geyskens & Anneke Buckinx
Mama ontzwangert van Susanne Mullenders


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

categorie afbeelding
categorie afbeelding

De overgang en je zorgverzekering

Door Gast Blogger

categorie afbeelding
categorie afbeelding

Angst voor pijn. Maar wat is pijn eigenlijk?

Door Redactie GezondTotaal

categorie afbeelding
categorie afbeelding

Slapeloosheid en voorjaasmoeheid

Door Redactie GezondTotaal

categorie afbeelding
categorie afbeelding

Mijn zoektocht: koemelkallergie en borstvoeding

Door Jessica Szabo

Reageer op dit bericht