10 styling tips voor vrouwen met ‘maatje meer’

post afbeelding

Je herkent het vast; de outfit die je ´s ochtends uit de kast hebt getrokken kan veel invloed hebben op hoe je je die dag voelt. De juiste kleding zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en nét wat meer straalt.

Trots zijn op hoe je eruitziet

Als volslanke vrouw is het niet altijd eenvoudig om outfits te vinden die je dit gevoel geven. De volgende tips helpen je hierbij. Want iedere vrouw, in iedere maat, zou trots moeten zijn op hoe ze eruitziet!

Benadruk je sterke punten
Ben je trots op je borsten, gezegend met lange benen of met goede billen? Kies kleding die ervoor zorgt dat die sterke punten eruit springen!

Laat kleding je lichaam omarmen
Je hebt misschien de neiging om jezelf te verstoppen in heel ruime kledingstukken. Toch zul je zien dat juist kledingstukken die op bepaalde plekken aansluiten op je lichaam je vormen mooi kunnen laten uitkomen.

Let op materialen
De stof waarvan je kleding gemaakt is, heeft veel invloed op de pasvorm en uitstraling ervan. Polyester en andere synthetische stoffen kunnen je voller laten lijken, omdat ze zich om je lichaam spannen. Kies daarom in plaats van synthetische stoffen voor natuurlijke stoffen, zoals katoen of zijde.

Vergeet de invloed van accessoires niet
Natuurlijk zijn accessoires er om je outfit af te maken. Ze kunnen echter ook de aandacht vestigen op bepaalde delen van je lichaam en daarmee de punten waar je minder trots op bent naar de achtergrond laten verdwijnen.

Draag goed zittende lingerie
Het juiste ondergoed kan ervoor zorgen dat ook je bovenkleding beter zit. Daarnaast herken je vast het psychologische effect dat een fijn lingeriesetje heeft; je voelt je er meteen een beetje sexyer door. Belangrijk is onder meer dat je een goed passende BH draagt.

Draag de juiste make-up
Ook make-up is er om je sterke punten extra te benadrukken en andere dingetjes te verdoezelen. Experimenteer eens met verschillende soorten make-up en kijk welke producten jou laten stralen.

Volg blogs van inspirerende volle vrouwen
Op internet zijn talloze blogs te vinden van volslanke vrouwen; vrouwen die trots zijn op hun lichaam en zich creatief kleden. Laat je door die vrouwen inspireren!

Verwen jezelf regelmatig
Een tip die niet direct over kleding gaat, maar die wel effect heeft op hoe je in je vel zit; vergeet niet jezelf regelmatig te verwennen. Breng eens een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of ga zelf aan de slag, bijvoorbeeld door je voeten eens onder handen te nemen.

Durf te kiezen voor je eigen smaak
Met kleding kun je jezelf profileren. Niets is fijner dan een outfit dragen die echt ´jij` is. Misschien kies je altijd voor basic items, omdat je bang bent teveel op te vallen, terwijl je het liefst felle kleuren en aparte prints zou willen dragen. Durf te dragen wat echt bij jou past.

Wacht niet tot je afgevallen bent
Vind je dat je slanker moet zijn, voordat je leuke kleding mag kopen? Natuurlijk kan dat een stok achter de deur zijn als je echt wilt afvallen, maar het dragen van fijne outfits uitstellen tot je bent afgevallen is zonde. Waarom zou jij je niet nu al mooi en aantrekkelijk mogen voelen?

Een maatje meer in de winkel

Een goede ontwikkeling is dat ook grotere winkelketens steeds vaker een eigen plus size collectie hebben. Ook zijn er webshops die, naast een reguliere collectie, een kwalitatief goede collectie hebben voor vrouwen met ‘een maatje meer’. Erg nuttig zijn bijvoorbeeld pagina’s met modenieuws waarop je regelmatig berichten en tips vindt over plus size kleding.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Kleur bekennen

Door Gediz Turan

Reageer op dit bericht