10 tips voor witte en gezonde tanden

post afbeelding

Whitening producten zijn tegenwoordig niet meer aan te slepen. Het idee van een stralend wit gebit is niet meer weg te denken. Logisch natuurlijk. Iedereen voelt zich vast en zeker beter, met een gebit waar je trots op mag zijn.

Hoe fijn is het idee om te kunnen zeggen dat jij dit zelf voor elkaar hebt gekregen. Je hebt alleen de juiste producten en informatie nodig. Bij deze 10 tips om je een stuk verder te helpen.

Tip 1: Poets tweemaal per dag met een elektrische tandenborstel

Een geslaagde mondverzorging begint minimaal bij tweemaal per dag de tanden te poetsen. Het beste instrument is een elektrische tandenborstel. Twee minuten per poetsbeurt is ruim voldoende. Besteed aandacht aan iedere tand en je gebit.

Tip 2: Houd uw tandarts of mondhygiënist te vriend

Wat lang niet iedereen doet, is regelmatig de tandarts of de mondhygiënist bezoeken. Het is heel belangrijk dat een professional je gebit controleert. Zij weten gegarandeerd te zeggen hoe jij je gebit verzorgt.

Tip 3: Maak kennis met 100% veilige whitening tandpasta

Om het witter maken van je tanden te bevorderen, is het een aanrader om een whitening tandpasta te gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een Opalescence tandpasta of een Vitis Whitening tandpasta. Bij iedere poetsbeurt worden je tanden een tintje minder geel.

Tip 4: Zorg voor dagelijks gebruik van een interdentale rager

Een witter gebit krijg je niet alleen door je tanden netjes te poetsen en een goede tandpasta te gebruiken. De pockets van je gebit zijn moeilijk schoon te krijgen met een tandenborstel. Daarom is een interdentale rager de perfect uitkomst. Een interdentale rager komt op de plaatsen, waar je tandenborstel niet bij kan komen.

Tip 5: Gebruik een tongreiniger

Op je tong barst het van de bacteriën. Je tong komt vaak genoeg in aanraking met je gebit. Daarom is de tong ook een gevarenzone voor gele tanden. Het is een mogelijkheid om de tong te poetsen met je tandenborstel, maar er bestaat een speciaal instrument: een tongreiniger. Deze schraapt de bacteriën en de aanslag als het ware weg van de tong.

Tip 6: Drink dagelijks genoeg water

Bacteriën en zuren verspreiden zich door heel je mond. Zeker na een maaltijd of iets te drinken, is er ruimte genoeg in de mond waar deze twee factoren blijven hangen. Denk hierbij aan de tong, de pockets, de tanden etc. Een glas water na het nuttigen zorgt ervoor dat het tandglazuur niet aangetast wordt.

Tip 7: Roken is een no go

Het is misschien heel makkelijk gezegd, maar stop zo spoedig mogelijk met roken. Met iedere sigaret die je rookt, worden je tanden steeds een beetje meer geel. Ze zullen na een langere tijd zelfs bruin uitslaan.

Buiten het feit dat je gebit een flinke klap krijgt, is je gezondheid ook de pineut. Fikse ontstekingen aan het tandvlees liggen namelijk snel om de hoek. Een oorzaak van mondkanker is ook roken. Het is daarom zo belangrijk dat je ermee stopt.

Tip 8: Minder in het drinken van koffie, thee of sinaasappelsap

Wellicht is het je al wel bekend, maar vermeid dranken met kleurstoffen. Kleurstoffen tasten het tandglazuur aan. Tandglazuur dient als beschermlaagje voor je gebit. Zodra dat beschermlaagje weg is, staan uw tanden bloot aan de mogelijkheid van gele tanden.

Tip 9: Verwissel je poetsinstrument na 3 maanden

Er wordt vaak niet op gelet. Het op tijd verwisselen van je opzetborstels van je elektrische tandenborstel of je handtandenborstel. Na 3 maanden zit het namelijk vol met bacteriën. Dit houdt in dat je je tanden niet schoonpoetst, maar vuil poetst met bacteriën. Een poetsbeurt heeft dan eigenlijk veel minder nut.

Tip 10: Vermeid de schadelijke whitening producten

Bij het kiezen voor een whitening product, is het belangrijk dat het product vrij is van schadelijke stoffen. De belangrijkste stof waar je op moet letten, is waterstofperoxide. Peroxide zorgt voor het bleekproces. In Europa mag er slechts 6% aan peroxide in een whitening product zitten. Wanneer het percentage hoger is, kan het tandvlees flink aangetast worden.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Tanderosie: hoe voorkom je dit

Door Fariba Nowbakht

Wat is beter: wel of niet flossen

Door Redactie GezondTotaal

Mooie tanden; een gezond gebit

Door Aart Visser

Kindermarketing ondermijnt gezag ouders

Door Andrea Koops

Reageer op dit bericht