12 weken zwanger: wat doe je aan?

post afbeelding

Langzaam begint mijn buikje zich te tonen. Alle organen zoeken een nieuw plekje nu de baarmoeder meer ruimte opeist. Om mij heen zijn verschillende vriendinnen ook zwanger. Allemaal verder dan ik ben dus ik kan mooi zien wat me te wachten staat. Welke kleding is straks handig en hoe zorg ik dat ik er geen kapitalen aan kwijt ben?

12 weken en 3 dagen
Gewicht: 58,5 kg
Buikomvang:

Elastiekje om je broek

Het antwoord lijkt te zijn: zorg voor goede basics. Een jurkje, broek, paar shirts e.d. Die makkelijk zitten, enigszins neutraal zijn van kleur en die je makkelijk kan wassen. Zo kun je elke week dezelfde kleding aan. Saai? Hoeft niet! Combineer het met de kleurige kleding die je al hebt. Ik heb bijvoorbeeld allerlei vestjes die eigenlijk alleen mouwen zijn, die kun je altijd aan en fleuren een basic outfit mooi op. Ook stretchrokjes kun je blijven dragen omdat je ze onder je buik draagt. En tot mijn buik echt groot is heb ik ook nog stapels wijde jurkjes die ik aan kan. Oh, en ken je het trucje van een elastiekje om je broek dicht te houden? Daarmee kun je zwangerschapskleding ook zo nog een paar weken uitstellen. Je haalt een rond (haar)elastiekje door het knoopsgat van je broek en haakt beide uiteinden om de knoop. Tada, je broekt blijft dicht maar mooi wel een stukje verder open.

Laat weten dat je zwanger bent

Deel twee van het antwoord: laat vooral weten dat je zwanger bent. De kans dat collega’s, vrienden of familieleden nog zwangerschapskleding hebben liggen is best groot. Iedereen draagt het maar kort, dus tweedehands kan prima!

Hebben jullie nog tips voor mij?


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Ervaringen van een prille moeder

Door Karin de Zwaan

Zwanger en toch een massage? Het kan!

Door Redactie GezondTotaal

Het is me gelukt. Het is me écht gelukt!

Door Jannouk Friesen-Wiltink

Reageer op dit bericht