13 weken zwanger: soms vergeet ik het even

post afbeelding

Een paar dagen geleden was het zover: nu mocht iedereen weten dat we een kleintje verwachten. Het was spannend en vooral erg leuk om eindelijk ook op mijn blog, facebook en twitter te zetten wat wij al een tijdje weten. Maar weet je wat nu zo gek is? Na alle felicitaties vergeet ik nu zo af en toe dat ik zwanger ben.

Gewicht: 59 kg
Buikomvang: 88,5 cm
Dertien weken en vier dagen

Ik denk dat het komt doordat het nu ‘gewoon’ geworden is. Iedereen is op de hoogte, er is geen geheim meer en ik heb ook nog geen ongemakken. Bovendien is het voor buitenstaanders nog niet te zien dat ik zwanger ben.

Schuldgevoel

Een van de dingen die, in mijn geval, ontzettend bij zwanger zijn horen, is voor elke verandering en symptoom op willen zoeken of het ‘normaal’ is. Niet voor niks zijn er talloze fora waar je je vragen kan stellen aan mede-zwangeren. Dus ook ‘zwangerschap vergeten’ houdt mij bezig. Overigens ben ik de symptomen (gevoeligere borsten, vol gevoel, puistjes…) niet kwijt; ik heb absoluut niet het idee dat er iets mis zou zijn. Ik krijg alleen af en toe last van een schuldgevoel: ik moet toch de hele dag aan onze baby denken?

Horrorverhalen

Terug naar dat opzoeken. Zoeken naar ‘zwangerschap vergeten’ levert alleen paniekerige resultaten van allerlei meisjes die denken dat ze zwanger zijn omdat ze de pil zijn vergeten. Zoeken op ‘zwangerschap niet voelen’ levert horrorverhalen van zwangere vrouwen die bij 30 weken de baby niet meer voelen bewegen.

Ik kan niet wachten

Mijn conclusie na het lezen en zoeken, ook op andere vragen, is dat elke zwangerschap anders is. Ik voel me goed, daar mag ik van genieten en het zegt niks over hoe het met het kindje gaat. Maar ondertussen kan ik niet wachten tot mijn buik zichtbaar is en ik ons kindje kan voelen. Het mag van mij nu wel echter worden!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Masturberen in bijzijn van je partner. Doe jij dat?

Door Astrid Kremers

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Na HELLP syndroom nog jaren concentratieproblemen

Door Gast Blogger

Sterke bekkenbodemspieren belangrijk voor goede seks

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht