16 weken zwanger: nu al tijd voor een zwangerschapscursus?

post afbeelding

Zwanger zijn doe je niet even, je hebt daar (schijnbaar) een cursus voor nodig. Ik wist dat ze bestonden maar had er nooit heel diep over nagedacht. Je hebt ze in allerlei soorten en maten.

16 weken en 5 dagen
Gewicht: 59,3 kg
Buikomvang: 88 cm

Een greep uit het aanbod

Om maar een aantal te noemen:
Cursussen voor het geven van borstvoeding
Bevallingscursus bij de fysiotherapeut of bij de mensendiecktherapeut
Haptonomie met zijn tweeën
Zwangerfit
Yoga

Hoe maak je een keuze?

Elke cursus heeft zijn eigen voordelen, hoe maak je ooit een keuze? Eerlijk gezegd denk ik dat elke cursus goed is, zolang je jezelf er prettig bij voelt en het er voor zorgt dat je minder onzeker de bevalling in gaat. Verschillende mensen om mij heen kiezen voor verschillende manieren om zich voor te bereiden. We zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde.

Proefles

Afgelopen weekend had ik een eerste proefles zwangerschapsyoga. Dat voelde goed, yoga ken ik en ik voel me er prettig bij. Alleen voor mijn gevoel was ik er een beetje vroeg bij. Zit je daar ineens met zwangeren die al 30 of zelfs 37 weken zijn! Uiteindelijk heb ik besloten nog even te wachten en met 20 weken opnieuw aan te sluiten bij de yogales, in een iets grotere groep met meer vrouwen in verschillende fases van de zwangerschap. Want ook dat lijkt me fijn aan een cursus: je kunt je spiegelen aan anderen en ook zien wat je nog te wachten staat. Er komt een punt dat ík degene ben die al 37 weken is!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

3 activiteiten die ontspannend werken

Door Redactie GezondTotaal

Masturberen in bijzijn van je partner. Doe jij dat?

Door Astrid Kremers

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Na HELLP syndroom nog jaren concentratieproblemen

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht