19 weken zwanger: we weten wat het wordt

post afbeelding

De 20-weken echo! Ja, precies zoals gezegd wordt: leuk en spannend. De dagen voor de echo liep de spanning langzaam op, we hadden het niet zo in de gaten. Totdat we ruzieden om niks en onszelf daaraan irriteerden. Toen we eenmaal aan onszelf en elkaar toegaven dat het allemaal gewoon heel erg spannend was scheelde dat al de helft. Delen is zo fijn!

19 weken en 5 dagen zwanger
Gewicht: 59.3

Klamme handjes

Ik lag op de behandeltafel, mijn man naast mij. Hij pakte mijn hand snel vast toen we begonnen. Allebei klamme handjes. Wat kun je veel zien zeg! Ik had nooit gedacht zo veel onderdelen te kunnen bekijken van ons kleintje. We hebben allerlei organen gezien die ik van mijzelf zelfs nog nooit gezien heb! Wat dacht je van hartklepjes, en dat je die ziet bewegen… dat dat gewoon kan, daar ben ik nog verbaasd over. De echiscopiste was trouwens ontzettend enthousiast en dat werkt aanstekelijk. Gelukkig maar, alles is goed.

Jongetje of een meisje?

Zien dat het gezond is, daar gaat het natuurlijk om. Maar ik ben al weken nieuwsgierig of we een jongetje of een meisje krijgen. En dat kunnen zien is een leuke bijkomstigheid, die inmiddels bijna het belangrijkste lijkt te zijn van deze echo. De echoscopiste had het zo gezien: “kijk dat is een beentje en dat het andere beentje, we kijken van onderen dus wat denk je zelf?” Een heel duidelijk piemeltje!
Hihi, een jongetje, ik wist wel dat mijn voorgevoel klopte. Snel onze ouders gebeld, mijn moeder: “ik weet helemaal nog niet hoe dat moet, een jongetje”.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Borstimplantaten: levenslang houdbaar?

Door dr. Laura H. Moojen-Zaal

Reageer op dit bericht