4 handige tips bij gewrichtsklachten

post afbeelding

Ervaar je de nodige pijn elke dag in je lichaam? Of heb je op bepaalde dagen de nodige pijn in je lichaam zitten? Grote kans dat deze pijn het gevolg van gewrichtsklachten is. Om deze klachten tegen te gaan, is het advies om onderstaande tips op te volgen.

Waarom zou je iets tegen gewrichtsklachten willen doen? Omdat de pijn in de gewrichten soms ondraaglijk is. De pijn zeurt ongekend, is hardnekkig en lijkt niet meer te verdwijnen.

Tip 1: ga op zoek naar de oorzaak

Je zult ten eerste op zoek moeten gaan naar de oorzaak. Waar komt de pijn in je gewrichten precies vandaan? En sinds wanneer heb je hier last van? Door op zoek te gaan naar de oorzaak, is het makkelijker om iets aan de oplossing te doen.

Dit is bijvoorbeeld vergelijkbaar met een hoge bloeddruk. Als je een hoge bloeddruk hebt, is het van belang om naar de oorzaak op zoek te gaan. Vervolgens kun je jezelf de vraag ‘hoe verlaag je je bloeddruk?’ stellen.

Tip 2: kom in beweging

Heb je regelmatig last van je gewrichten? De mogelijke oorzaak hiervan kan te vinden zijn in het feit dat je overdag veel tijd zittend doorbrengt. Als daar sprake van is, is het al helemaal belangrijk om in beweging te komen.

Door regelmatig te bewegen houd je je lichaam soepel. Dit geldt voor de spieren in je lichaam, maar ook voor de gewrichten. Des te soepeler je gewrichten zijn, des te minder last je ervan hebt.

Het advies is wel om het bewegen langzaamaan op te bouwen. Start bijvoorbeeld niet direct met het wandelen van vijf kilometer, maar start liever met een rondje van één of twee kilometer. Als dat eenmaal goed gaat en goed aanvoelt, kun je het rondje gaandeweg uitbreiden.

Tip 3: ga langs bij een huisarts of specialist

Heb je al een geruime tijd last van pijn in je gewrichten? Dan is een bezoek aan je huisarts onvermijdelijk. Je huisarts hoort je klachten aan, verricht meerdere onderzoeken en stelt uiteindelijk een diagnose. Als eenmaal bekend is wat de diagnose is, is het mogelijk om een gericht behandelplan uit te stippelen.

Kan de huisarts geen diagnose stellen? Dan bestaat de kans dat je doorgestuurd wordt naar een specialist, bijvoorbeeld een reumatoloog. Zo’n specialist weet alles op het gebied van reumatische aandoeningen.

Tip 4: koel de gewrichten in je lichaam

Op het moment dat je gewrichtsklachten ervaart, zou je deze gewrichten tijdelijk kunnen koelen. Doe dit voor maximaal tien minuten per keer en doe dit met behulp van een handdoek. Leg het ice-pack in ieder geval niet direct op de huid neer.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Een haarnestcyste? Wat is het en hoe kom je er vanaf?

Door Redactie

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

Reageer op dit bericht