4 outdoor sporten waar jij nog niet aan had gedacht

post afbeelding

Bewegen is goed voor je en in de buitenlucht sporten is extra prettig. We hebben een paar outdoor sporten voor je op een rij gezet waar je vast niet aan had gedacht.

1. Vrouw dragen

Vrouw dragen of wife carrying komt uit Finland en heeft inmiddels een plaatsje veroverd in het Guinness Book of records. Her is de bedoeling dat de man zijn vrouw of vriendin draagt terwijl er een hindernis parcours moet worden afgelegd. Ieder jaar zijn er wereldkampioenschappen in Finland en de hoofdprijs is bier in het gewicht van de vrouw. Men zegt dat het vrouw dragen dateert uit de tijd dat het in Finland heel gewoon was om een vrouw te ‘stelen’ uit een naburig dorp. Om zo snel mogelijk te kunnen ontsnappen werd de aanstaande dan op de rug gedragen bij de ontsnapping uit het dorp. Hierbij moesten soms hindernissen worden overwonnen. Misschien klinkt het als een grap, maar de deelnemers nemen deze sport zeer serieus en het is beslist geen eenvoudige klus. Misschien dat jouw partner deze soort ook wel ziet zitten?

2. Bossaball

Bossaball is een nieuwe outdoor sport die in Spanje is ontwikkeld in 2004. De sport heeft veel overeenkomsten met volleybal. Het doel van het spel is om de bal over het net te krijgen en punten te scoren, zodra je tegenstanders de bal niet meer kunnen retourneren. Bossaball wordt gespeeld in de buitenlucht op een enorm opblaasveld met aan elke kant ook nog eens een trampoline voor extra springkracht. Een team bestaat uit 3 tot 5 leden en kan een mix zijn van mannen en vrouwen.  Wie de meeste punten scoort wint, dat is duidelijk genoeg. De sport wordt in vele landen op hoog niveau beoefend, waaronder in Nederland.

Lees ook onze praktische tips om sporten vol te houden.

3. Zwerkbal

Zwerkbal is gebaseerd op het spel dat in de Harry Potter boeken wordt gespeeld. Er is zoveel mogelijk gedaan om het spel te later overeenkomen met dat in het boek. De deelnemers zitten dan ook op een bezemsteel tijdens het spel. Dat het spel op de grond plaatsvindt en niet in de lucht, spreekt vanzelf. Deze sport wordt ook zeer serieus genomen en er zijn inmiddels meer dan 300 teams in 20 landen die het beoefenen. Internationale ontmoetingen komen regelmatig voor.

4. Mountainbiken

Mountainbiken is ontstaan in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. In die tijd moesten de deelnemers zelf hun fiets nog in elkaar zetten. Vandaag de dag kan je een mountainbike kopen bij mantel.com die precies overeenkomt met jouw wensen. In eerste instantie hadden mountainbikes de afmetingen en uiterlijk van wegfietsen. Maar het terrein waarop de sport werd beoefend werd steeds extremer. Om die reden moesten de mountainbikes hierop aangepast worden. De moderne bike heeft vaak afzonderlijke vering op voor- en achterwiel. Het aantal versnelling loopt al gauw op tot 20 of 30. Er wordt gebruik gemaakt van 2 of 3 bladen en 10 tandwielen achter. Je kunt online een moderne mountainbike kopen bij mantel.com.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Vijf apps voor minder stress

Door Redactie

Waar moeten goede mondkapjes aan voldoen?

Door Redactie

Burn-out klachten hoger door corona crisis: hoe kun je dit zelf tegengaan?

Door Redactie

Vijf manieren om te ontspannen

Door Lieve Peters

Reageer op dit bericht