5 fouten om te voorkomen bij een koolhydraatarm dieet

post afbeelding

Als je een koolhydraatarm dieet volgt, zijn er een aantal fouten die je kunt maken. Door op een slimme manier met het koolhydraatarm dieet om te gaan, kun je deze gelukkig voorkomen. In dit artikel zetten we de belangrijkste fouten bij elkaar. Zo wordt de kans groter dat het koolhydraatarm succesvol verloopt.

Fout 1: niet genoeg koolhydraten

Bij een dieet waarbij je minder koolhydraten eet, is het belangrijk om hier niet in door te slaan. Koolhydraatarm betekent namelijk niet, dat er helemaal geen koolhydraten gegeten mogen worden. Want zelfs in groente, fruit en andere gezonde voeding zijn koolhydraten te vinden, deze voeding is essentieel om tijdens het koolhydraatarm dieet te eten. Hierin bevinden zich belangrijke voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft.

Fout 2: teveel ´toegestane’ voeding eten

Bij koolhydraatarme diëten, wordt er meestal met een lijst aan toegestane voeding gewerkt. Kijk uit dat je hier niet teveel van eet. Zo wordt bij sommige diëten aangegeven dat je onbeperkt kaas, vlees en vis mag eten. Terwijl het niet goed is om het lichaam hier volledig mee vol te laden. Dit brengt ernstige gezondheidsrisico´s met zich mee. Eet tot je geen trek meer hebt en probeer goed naar jouw lichaam te luisteren. Op deze manier kun je de juiste balans in jouw voedingspatroon vinden.

Fout 3: groente en fruit overslaan

Tijdens een koolhydraatarm dieet, is het voor sommige mensen verleidelijk om groente en fruit over te slaan. Zo focussen zij zich uitsluitend op eiwitten en vetten.

Het is onverstandig om op deze manier een koolhydraatarm dieet te volgen. Jouw lichaam heeft groente en fruit nodig om deze periode van gewichtsverlies te doorstaan. In groenten en fruit bevinden zich essentiële vitamines en mineralen die je zeker nodig hebt.

Fout 4: continu dezelfde maaltijden

Om het jezelf gemakkelijk te maken, is het verleidelijk om continu dezelfde maaltijden te bereiden. Helaas gaat dit op de lange termijn enorm vervelen. Zo wordt het lastiger om een koolhydraatarm dieet vol te houden en raak je er langzamerhand op uit gekeken. Probeer jezelf te blijven prikkelen met koolhydraatarme recepten, online zijn er honderden te vinden. Experimenteer ook met soorten groente en fruit die je nog nooit geprobeerd heb en ontdek hoe breed je kunt variëren. Dit maakt het veel gemakkelijker om een koolhydraatarm dieet vol te houden.

Fout 5: lichaamsbeweging overslaan

Wanneer je flink aan het afvallen bent, lijkt het verleidelijk om lichaamsbeweging over te slaan. Juist als je aan het afvallen bent, is het echter goed om daar extra aandacht aan te besteden. Zo wordt de insuline-resistentie verlaagd en is het gemakkelijk om extra gewicht te verliezen. Ook kun je door lichaamsbeweging meer energie verbranden, al zal dit in vergelijking met een nieuw voedingspatroon slechts een klein voordeel bieden.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

De voordelen van keukenmixers voor gezonde Maaltijden

Door Redactie

Praktische tips om effectief te stoppen met blowen

Door Redactie

Het belang van seksuele gezondheid en welzijn in relaties

Door Redactie

Duurzame uitvaartzorg: Een groene benadering van afscheid nemen

Door Redactie

Reageer op dit bericht