5 redenen om dit jaar nog te starten met boksen

post afbeelding

We denken vaak dat boksen een agressieve sport is. Maar boksen is naast een vechtsport ook een verdedigingssport. Je leert er verschillende gevechtstechnieken en wordt er sterk en gespierd van. Boksen is dan ook één van de meest veeleisende van alle sporten. Het is super intensief en je traint er je hele lichaam mee. Ook neemt je zelfvertrouwen ervan toe. Mocht je ooit in een lastige situatie komen dan weet jij namelijk hoe je je moet verdedigen. Daarom zien we tegenwoordig ook steeds meer vrouwen boksen. Maar er zijn er nog veel meer voordelen. Lees mee wat de belangrijkste redenen zijn om vandaag nog te starten met boksen.

Focus op stoten

Er zijn natuurlijk verschillende vecht- en verdedigingssporten. Boksen onderscheid zich daarbij door de technische focus op het stoten. Het wordt daarom ook wel de kunst van het stoten genoemd. Het is een gestructureerd systeem met een rijke traditie aan gevechtsoefeningen. Boksen heeft het meest effectieve, snelle en efficiënte stootwerk van alle vechtsporten. Doel is het snel en effectief uitschakelen van de tegenstander en een goede verdediging.

Doordat je weet hoe jezelf moet verdedigen, voel je jezelf ook veel zelfverzekerder en meer ontspannen. Dit straal je ook uit naar buiten toe. Ook leer je beter waar je eigen grenzen liggen.

Een dijk van een conditie

Boksen is fysiek één van de meest zware vormen van alle sporten. Dit betekent dus dat je in topconditie moet zijn om te boksen. Een keer je armen laten zakken, is een risico op een knock-out. Daarom is er bij het boksen een zeer intensief trainingsprogramma. Verder kennen we allemaal wel het beeld van de touwtje springende bokser. Tijdens het boksen ben je ook voortdurend in beweging en van de buikspieroefeningen krijg je een fraaie sixpack.

Een strak, afgetraind lichaam

Voor een strak en afgetraind lichaam hoef je niet meer uren te bikkelen in de sportschool. Want heb jij ooit wel eens een dikke of ongespierde bokser gezien? Een uurtje boksen is meer dan voldoende voor een strak lijf. Je traint je spieren en krijgt er een afgetraind lichaam plus sixpack van. Meer voor minder dus.

Ontspanning

Boksen is ook een zeer effectieve ontlading. In een uur tijd gooi je alles eruit. Al je energie, stress, frustratie of wat dan ook. Daarna voel je je heerlijk relaxt en leeg. Een ideale manier dus om alles even los te laten. Ook maak je door het intensieve sporten endorfines aan, waardoor je je vrolijker gaat voelen. Dat is alleen al een goede reden toch?

Focus en concentratie

Een bokser mag zijn focus nooit verliezen. Hij of zij moet altijd scherp zijn en alles in de gaten hebben. En omdat boksen ook een zeer snelle sport is, moet je dus op en top geconcentreerd zijn. Wanneer je dit regelmatig oefent tijdens de bokstraining dan zul je merken dat je ook in je dagelijks leven meer gefocust bent.

Doorzettingsvermogen

Ben jij iemand die het al snel prima vindt en nooit een stap harder loopt? Dan is boksen zeker wat voor jou. Want wat er ook gebeurt, je moet altijd doorgaan en scherp blijven. Je bent voortdurend in beweging en ook al ben je moe, je laat je armen nooit zakken.

Wacht dus niet langer en begin vandaag nog! En als je begint kun je jouw bokshandschoen online kopen bij Fightshop.nl.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Een fijne ochtendroutine die jou energie geeft!

Door Lieve Peters

Wat zijn waarzeggers en zijn ze betrouwbaar?

Door Redactie

Grootste voordelen van yoga

Door Redactie

Zo creëer je een rustgevende avondroutine!

Door Lieve Peters

Reageer op dit bericht