5 redenen voor een detox sapkuur

post afbeelding

Er zijn steeds meer mensen die zich bewust zijn van het belang van een gezond voedingspatroon. Daardoor hebben zogeheten detox sapkuren inmiddels ook aan bekendheid en populariteit gewonnen. Een detox sapkuur houdt in dat je je gedurende een aantal dagen alleen voedt met sappen die gemaakt zijn van koud geperste groenten en fruit. Je kunt kiezen uit verschillende sapkuren, zoals de detox sapkuur van 5 dagen. De duur van de kuur hangt af van je eigen voorkeuren, de noodzakelijkheid van de kuur en je eigen discipline. Want ja, een detox sapkuur vraagt heel wat van je, maar de resultaten zijn er dan ook naar. Hieronder lees je om welke vijf redenen een detox sapkuur voor velen aan te raden is.

Afvallen

Veel mensen die een detox sapkuur ondergaan doen dit om de ambitie om van overgewicht af te komen kracht bij te zetten. Een sapkuur heeft namelijk een duidelijk aan te tonen effect op je lichaamsgewicht. In principe val je er altijd een aantal ons tot enkele kilo’s door af. Echter, om de gezondheidsvoordelen van het vasten te bereiken, moet je onder de 800 kcal per dag blijven. Hierdoor zal je koolhydraten en vetreserves die je lichaam heeft opgeslagen, snel gaan aanspreken.

Bestrijding ontstekingen

Het volgende probleem dat een detox sapkuur aantoonbaar helpt oplossen, is ontstekingen in de buik. Vooral in de darmen komen kleine ontstekingen namelijk geregeld voor. Deze ontstekingen worden doorgaans veroorzaakt door een niet optimaal eetpatroon dat bestaat uit ongezond voedsel en te korte pauzes tussen voedingsmomenten. Een bekend gevolg van deze ontstekingen is een bijna voortdurend opgeblazen gevoel in de buik.

Door een aantal dagen alleen oergezonde sappen tot je te nemen krijg je even louter licht verteerbare voeding binnen. Je lichaam krijgt dan eindelijk de tijd om de strijd aan te gaan met deze ontstekingen. Het opgeblazen en soms pijnlijke gevoel in de buik verdwijnt dan ook al in hooguit enkele dagen.

Een plattere buik

Het opgeblazen gevoel waar menigeen zo snel, vaak en lang last van heeft leidt vaak ook tot een wat opgezette buik. Volgens veel mensen past dat natuurlijk niet bij een gezond, vitaal en aantrekkelijk uiterlijk. Een detox sapkuur verhelpt gelukkig niet alleen het opgeblazen gevoel, maar zorgt ook voor een platter ogende buik.

Algemene voordelen voor de gezondheid

Doordat je enkele dagen alleen maar gezonde sappen van fruit en groenten (en dus volop essentiële vitaminen en mineralen) binnenkrijgt wordt je lichaam van binnenuit gezuiverd. Dit kan verrassend snel zorgen voor onder meer een betere huid, beter functionerende organen en een optimale bloedsomloop.

Een permanent beter voedingspatroon

Zoals je inmiddels al wel doorhebt: een detox sapkuur levert je tal van specifieke en algemene gezondheidsvoordelen op. De kans is derhalve levensgroot dat je na de sapkuur versteld staat van hoe fit, vitaal en gezond je je voelt. Uiteraard zegt dit dan ook veel over de effecten die je voedingspatroon van weleer teweeg bracht. Hierdoor zorgen veel mensen die ooit een detox sapkuur volgden na de kuur voor een permanent gezonder voedingspatroon, uiteraard met alle voordelen voor de gezondheid van dien.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

Door Redactie

Tips om rimpels op je voorhoofd te verminderen

Door Redactie

Hoofdgerecht: groen, groener, groenst met een beetje roze

Door Redactie

Deepplane facelift, wat is dat?

Door Redactie

Reageer op dit bericht

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.