5 redenen waarom je ouders een hoortoestel zouden moeten dragen

post afbeelding

Misschien merk je af en toe in een gesprek met je ouders dat ze niet reageren op bepaalde vragen of opmerkingen. Wellicht wordt er regelmatig ‘wat zeg je’ geroepen. Vaak zullen je ouders het dan niet wijten aan het feit dat hun gehoor minder is geworden, maar denken ze dat jij niet hard genoeg praat. Toch zijn er veel redenen waarom je ouders een hoortoestel zouden moeten dragen als dat nodig is.

1. De moderne technologie maakt veel mogelijk

Bij de meeste audiciens kan iedereen een gratis gehoortest doen. Op basis van de uitkomsten daarvan kan de specialist een hoortoestel aanraden dat precies is afgestemd op het niveau dat voor de gebruiker optimaal is. Bij de audiciens kunt u zich verwonderen over de moderne technologie en uiteraard zijn er ook modellen die vrijwel onzichtbaar zijn bij het dragen.

2. Een goed gehoor voorkomt ongelukken

Bijna overal heerst tegenwoordig veel drukte op straat en iedere verkeersdeelnemer gaat er vanuit dat de anderen goed op zullen letten, net zoals hij of zij zelf doet. In zulke situaties is het gevaarlijk als het gehoor minder goed functioneert. Het is mogelijk om met de hoortoestellen van vandaag vaak weer optimaal te horen. Een bezoek aan de audicien kan een groot verschil maken.

3. Goede communicatie is belangrijk

Op latere leeftijd is het onderhouden van voldoende contacten erg belangrijk om eenzaamheid te voorkomen. Als het gehoor van ouderen niet meer goed functioneert, kan dit irritaties oproepen bij beide partijen. De oudere zal zich dan kunnen terugtrekken en zoveel mogelijk situaties vermijden waarin zijn ‘zwakte’ duidelijk naar voren komt. Uiteindelijk kan dit leiden tot een sociaal isolement en eenzaamheid. Dat is een trieste gedachte als zoiets met een simpel hoortoestel kan worden voorkomen. Probeer derhalve uw ouders over die drempel heen te helpen en overtuig ze van het nut van een bezoek aan een audicien en een gratis hoortest.

4. Hoortoestellen kunnen vrijwel altijd op proef worden gekregen

De beste manier om een ouder te overtuigen om een hoortoestel te proberen, is wellicht dat ze niet meteen hoeven te beslissen of ze deze willen houden. Er is vrijwel altijd een proefperiode waarin de gebruiker kan wennen aan het nieuwe apparaat. Het is immers vaak ook een behoorlijke overgang en in de proefperiode kan de audicien voor begeleiding en mogelijke aanpassing zorgen. Na de proef kan het hoortoestel terug worden gegeven als het niet voldoet of niet gebruikt zal gaan worden.

5. De kosten vallen wellicht mee

Als de aanschaf van het hoortoestel uit medische redenen nodig is, zal een deel van de kosten door de zorgverzekering worden vergoed. Hierbij is het uiteraard afhankelijk van het feit of de gebruiker een basisverzekering heeft of een aanvullende verzekeringen waarin extra vergoedingen worden gegeven bij de aanschaf van hoortoestellen. Laat u deskundig adviseren door de audicien wat er financieel mogelijk is.

Goed kunnen horen is een heerlijk gevoel. Geef ook je ouders dat zetje dat nodig is om hier weer van te kunnen genieten.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Tips om lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken te verminderen

Door Redactie

Ontspannen is goed voor de gezondheid

Door Redactie

Je gezondheid op peil houden als zzp’er

Door Redactie

Tips voor het maken van lekkere recepten met veel groente

Door Redactie

Reageer op dit bericht