5 tips om je baarmoeder warm te houden

post afbeelding

Niet elke vrouw vindt het gemakkelijk om snel zwanger te worden en een kind te krijgen. Soms blijft het onduidelijk waarom zwangerschap uitblijft. We moeten hier voldoende aandacht aan besteden zodat we een bezoek aan de gynaecologische stoel bij de dokter kunnen vermijden. Volgens de Traditionele Chinese geneeskunde kan een “koude baarmoeder” de oorzaak zijn. Vergelijkbaar met een zaadje dat niet wil ontkiemen in koud weer, kan een embryo moeilijk nestelen en groeien in een kille omgeving. Daarom is warmte nodig om zwanger te worden. Een goede doorbloeding werkt als een warm dekentje en bereidt je baarmoeder voor op het grote moment. Hier zijn 5 tips om je baarmoeder warm te houden.

Blijf in beweging

Het is belangrijk dat je bloed goed stroomt om je baarmoeder warm te houden. Zorg dus dat je elke dag wel even beweegt. Dit hoeft echt geen zware workout te zijn; een rustige wandeling, wat yoga of zwemmen is al genoeg. Bewegen is niet alleen goed voor je bloedsomloop, maar zo kun je ook ontstressen en zul je beter in je vel zitten.

Gebruik externe warmte

Externe warmte is nodig om je baarmoeder warm te houden. Gebruik bijvoorbeeld een warmwaterkruik of draag warme kleding, vooral in koude maanden. Een warmwaterkruik kan je spieren en zenuwen ontspannen en het is een manier om je baarmoeder warm te houden. Een ander idee? Er zijn tegenwoordig ook warme dekentjes en warmtedekens die je kunt gebruiken als het toch wat koud is en je de verwarming niet hoger wilt zetten.

Kies voor warm eten

Voeding kan je baarmoeder ook warm houden. Ga daarom voor warme maaltijden zoals stoofgerechten, soepen en ovenschotels. Deze voedzame gerechten zijn niet alleen lekker, maar helpen ook om je lichaamstemperatuur stabiel te houden. Kies dus bij voorkeur niet voor koud, onbereid en rauw voedsel, omdat je lichaam hierdoor kan afkoelen. Er zijn online genoeg lekkere recepten te vinden!

Leef volgens de seizoenen

Elke fase van je menstruatiecyclus heeft invloed op je lichaamstemperatuur en welzijn, net zoals elk seizoen je levensstijl beïnvloedt. Door bewust te zijn van deze fasen en je levensstijl aan te passen, kun je ervoor zorgen dat je baarmoeder warm blijft. Luister naar je lichaam en geef het de rust en voeding die het nodig heeft gedurende elke fase van je cyclus.

Houd jezelf ook mentaal warm

Naast de fysieke aspecten is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je mentale welzijn. Langdurige stress en mentale spanningen kunnen je lichaamstemperatuur en hormoonbalans negatief beïnvloeden. Probeer daarom stress te verminderen door dagelijks te ontspannen, voldoende te slapen en goed voor jezelf te zorgen. Positieve gedachten en zelfzorg kunnen helpen om je baarmoeder warm te houden en je algehele gezondheid te verbeteren!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

Zo kan je de nachtrust verbeteren

Door Redactie

Reageer op dit bericht