5 tips om je opgeblazen gevoel aan te pakken

post afbeelding

Een opgeblazen gevoel is ontzettend vervelend! Naarmate deze gevoelens toenemen, zal het je steeds meer hinderen in het dagelijks leven. Reden genoeg om iets aan je opgeblazen gevoel te doen. Wellicht heb je al een Rennie Deflatine geprobeerd, of ga je voor een natuurlijker middel als probiotica capsules. Dit artikel geeft je vijf handige tips, die je helpen om van je opgeblazen gevoel en de irritaties die dit met zich meebrengt af te komen. 

Tip 1: verwen jezelf en je lichaam 
Gun jezelf en je lichaam even wat rust! Haal bijvoorbeeld herbatint in huis om je haar te verven en te verwennen, schaf een gezichtsmasker aan om je huid te verzorgen en blijf eens een paar uurtjes langer liggen om je lichaam bij te laten komen. Mogelijk helpt het al om het opgeblazen gevoel wat te verlichten. 

Tip 2: gebruik van probiotica capsules 
De probiotica capsules werden al eerder in dit artikel genoemd. Deze capsules bestaan uit levensvatbare, goede bacteriën die voorkomen in ons spijsverteringsstelsel. Door deze bacteriën toe te voegen, wordt het spijsverteringsstelsel versterkt en gestimuleerd. Het opgeblazen gevoel zal hierdoor afnemen. 

Tip 3: eet vezelrijke voeding 
Aanvullend op de tweede tip is het verstandig om vezelrijke voeding te eten. Vezels gaan obstipatie tegen. Obstipatie is een van de oorzaken van een verergering van een opgeblazen gevoel in je buik. Kijk nog eens kritisch naar je voedingspatroon, om te ontdekken waar je vezelrijke producten in kunt voegen. 

Tip 4: drink wat vaker warme thee 
Warm water en daarmee ook warme thee kunnen een opgeblazen gevoel verminderen. Dit hangt samen met het feit, dat warm water de spijsvertering in ons lichaam stimuleert. Als de spijsvertering op gang komt, neemt het opgeblazen gevoel af. Het beste is een glas warm water met citroen. Ook kamille en bijvoorbeeld gember kun je aan de thee toevoegen om je spijsvertering te stimuleren. Warm water met een dergelijk kruidig smaakje is vaak lekkerder! 

Tip 5: verspreid je voeding over de dag 
Sommige mensen zijn geneigd om heel stevig te ontbijten, vervolgens stevig te lunchen en nog eens goed te dineren. Verstandiger is het echter om de voeding die je dagelijks binnenkrijgt te verspreiden over de dag. Op deze manier zal je minder snel last hebben van een opgeblazen gevoel. Je lichaam krijgt de tijd om de voeding te verwerken. Een overbelasting van je spijsvertering kan zo voorkomen worden. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Zo kan je de nachtrust verbeteren

Door Redactie

Stappen na het ontdekken van een SOA: Hoe te handelen

Door Redactie

Ouderen blijven gezonder en vitaler dankzij een speciale verbinding in geval van nood

Door Redactie

Reageer op dit bericht