5 tips om knuffel van je kind niet kwijt te raken

post afbeelding

Een nachtmerrie van ieder kind en veel ouders: de favoriete knuffel kwijtraken. Je kleintje is immers gehecht aan de knuffel. Dus als Ko Konijn, Bert Beer of Dino Dinosaurier per ongeluk ergens blijft liggen of nog erger – helemaal kwijt is, kan dit voor paniek zorgen. Gelukkig zijn er wat handige trucjes om knuffeldrama’s te vermijden en te voorkomen dat een knuffel kwijt raakt.

1.  Geef de favo knuffel samen een speciaal vast plekje

Natuurlijk kun je niet helemaal voorkomen dat je kind knuffels laat rondslingeren. Maar samen met je kind een vaste plek maken voor de favoriete knuffel(s) helpt wel. Koop een leuk bedje waar de knuffel in kan slapen. Of maak er heel simpel zelf eentje van een schoenendoos, verhuisdoos of een leuk kratje dat je nog ergens hebt staan.

Bonustip: Kijk hier hoe je simpel een basic poppenbedje maakt van een kartonnen verhuisdoos.

2.  Spreek af dat de knuffel niet overal mee naar toe gaat

Het is natuurlijk best schattig als je spruit de lievelingsknuffel overal mee naartoe wil nemen. Maar de knuffel raakt zo snel zoek, wordt eerder vies en waarschijnlijk wil je ook niet dat je kind té afhankelijk wordt van de knuffel. Spreek samen af dat de lievelingsknuffel niet overal mee naartoe mag en waarom. Kinderen ouder dan 2 jaar kunnen dit goed begrijpen. Zo kunnen jullie afspreken dat de knuffel lekker in zijn eigen bedje gaat slapen als jullie even boodschappen gaan doen, als je kind naar school gaat of in de zandbak wil spelen

3.  Bluetooth Tracker

Een Bluetooth Tracker is niet alleen handig voor je sleutelbos, maar ook voor de lievelingsknuffel van je kind. Via Bluetooth en een speciale app is je tracker verbonden met je telefoon. Zijn jullie de knuffel kwijt, dan open je je app waarop je kunt zien of je tracker nog verbonden is. Als de tracker nog verbonden is, is de knuffel dichtbij. Je kunt dan via de app de tracker laten rinkelen. Kijk hier voor meer info.

4.  Label de knuffel

Label de knuffel en schrijf je telefoonnummer (met +31 voor het geval je naar het buitenland gaat) op het label. Veel mensen brengen graag verloren knuffels terug als ze er eentje vinden.

Kledinglabels of naamlabels zijn praktisch voor het labelen van knuffels. Je kunt ze aan de knuffel naaien of eventueel op het etiket van de knuffel een zelfklevend naamlabel plakken.

Bonustip: Maak een foto van de knuffel voor in geval van nood. Zo kun je mensen laten zien hoe de knuffel eruit ziet. Dat scheelt weer in de zoektocht!

5.  Koop precies dezelfde reserveknuffel

Een trucje dat veel ouders toepassen. Dit werkt natuurlijk niet altijd, bijvoorbeeld als je kind een specifieke knuffel heeft die echt nergens anders meer te krijgen is. Maar als het even kan, is het handig om een tweede knuffel op voorraad te hebben. Voor het geval dat. Als die knuffel precies hetzelfde is, is dat natuurlijk perfect. Maar soms werkt een zelfde exemplaar in een andere kleur ook.

Nog even dit…

De meeste ouders maken het helaas wel een keer mee dat de lievelingsknuffel van hun kind kwijt is. Maar met deze tips verklein je het risico. En wat als je de lievelingsknuffel écht kwijt bent en de truc met de reserveknuffel niet werkt? Als je overal hebt gezocht, oproepjes geplaatst en je kind ontroostbaar is? Om het leed wat te verwachten, zou je kunnen zeggen dat de knuffel op wereldreis is. Laat vrienden en familie eventueel wat gefotoshopte plaatjes sturen van Ko Konijn op vakantie.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

DNA testen nu belangrijker dan ooit

Door Redactie

Haaruitval na de zwangerschap verminderen: 3 tips!

Door Redactie

Tips om thuis te sporten

Door Redactie

Levens redden als hulpverlener

Door Redactie

Reageer op dit bericht