5 tips om thuis meer te bewegen

post afbeelding

Het dagelijks leven lijkt weer te normaliseren nu de coronacrisis voorbij schijnt te zijn. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het oppakken van het ‘oude’ ritme. De afgelopen periode hebben steeds meer mensen het nut ingezien van meer bewegen, ook thuis. Voor een gezonde levensstijl hoort bewegen er nu eenmaal bij naast een goede en gevarieerde voeding en beperking van stress. Hoe zorg je er nu voor dat je thuis blijft bewegen of zelfs meer aan beweging doet? De onderstaande tips helpen je daarbij.

1. Trampoline

Een trampoline kopen is beslist een goed idee om thuis meer te bewegen. Een trampoline is in vrijwel iedere tuin te plaatsen en is geschikt voor iedere leeftijd. Met enige regelmaat de trampoline gebruiken, zorgt voor sterkere botten, meer soepele spieren en een beter coördinatievermogen. Een trampoline voorkomt ook schade aan gewrichten en de wervelkolom die kunnen optreden bij sporten op een harde ondergrond zoals bij hardlopen of fitness. Belangrijk is ook dat trampolinespringen leuk is en blijft. Informeer eens naar de mogelijkheden voor jouw tuin.

2. Dansen

Wist je dat bij dansen net zoveel endorfine (gelukshormoon) wordt aangemaakt als bij een flinke hardloopafstand. Dus wat let je als het huishouden moet worden gedaan? Zet een goed muziekje op en laat die heupen maar swingen. Bijkomend voordeel is dat de klusjes nog sneller gaan dan zonder de muziek. En wil jij niet dat de buren je zien flirten met de stofzuiger, dan doe je gewoon de gordijnen dicht.

3. Gebruik de trap eens wat extra

De meeste huizen in ons land hebben een trap. Traplopen is een uitstekende oefening voor je benen en je wervelkolom als je het goed aanpakt. Daarvoor hoef je beslist niet de hele dag een trap op en af te rennen. Maak er een gewoonte van om effectief gebruik te maken van dit hulpmiddel dat immers toch aanwezig is. Het zorgt er ook nog eens voor dat opruimen meer eenvoudig is.

4. Jumping Jacks

Er zijn nu eenmaal momenten thuis dat je een korte tijd moet wachten bijvoorbeeld als je koffie zet of elders even pauze hebt. Gebruik die tijd dan voor een aantal Jumping Jacks. Hierbij schakel je alle spieren in en worden die lekker soepel. Bij deze oefening is het altijd van belang om je buikspieren goed aan te spannen. Net als bij alle sportieve handelingen baart oefening kunst. Voor je het weet sta je ook voor een rood stoplicht buiten sportief te springen.

5. Wees creatief

Als jij eens rondkijkt in huis zal je vast ook een aantal dingen kunnen verzinnen waarmee je lekker kan bewegen en tevens plezier kan maken. Wat dacht je van oude spelletjes zoals touwtje springen of hoela hoepen? Kan jij dat nog of moet je er weer helemaal inkomen? Ook samen met de gezinsleden zijn er leuke vormen van beweging te bedenken. Wees zelf creatief of kijk eens rond op het internet voor inspiratie. Bewegen moet maar het moet tevens leuk en ontspannend blijven.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Kleine stappen die voor meer zelfvertrouwen zorgen

Door Redactie

Laat je motiveren voor een sportieve levensstijl

Door Redactie

Kopen van een traplift via WMO

Door Redactie

Een vetarme maaltijd: zo doe je dat

Door Redactie

Reageer op dit bericht