6 tips tegen een droge huid

post afbeelding

Zeker tijdens de koude herfst- en wintermaanden hebben we er allemaal wel eens last van. Een droge huid komt veel voor, en kan ontzettend vervelend zijn. Gebieden als de handen, armen en het gezicht kunnen strak en straf aanvoelen, en dit zorgt er gewoon voor dat je al snel wat minder lekker in je vel zit. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een droge huid zoveel mogelijk te voorkomen. Met deze tips verzorg jij je droge huid.

Een warme handdoek

Gebruik een kleine gezicht handdoek om je huid wat extra vocht in te laten nemen. Spoel de handdoek met kokend water, of leg het een minuutje op vol vermogen in de magnetron. Laat het doekje even afkoelen, en leg het vervolgens op de droge huid. Het stoom van het doekje zorgt ervoor dat je huid even wat extra vocht op kan nemen.

Gebruik olijfolie

Probeer vette crèmes als vaseline zoveel mogelijk te vermijden. Deze crèmes verstoppen de poriën en maken het alleen maar lastiger voor de huid om vocht op te nemen. Gebruik liever pure olijfolie. Smeer de huid lichtjes in na het douchen, en dep daarna voorzichtig droog met een handdoek.

Scrubben met olijfolie

Ook het scrubben van de huid met een combinatie van olijfolie en suiker kan wonderen doen voor de droge huid. Smeer je huid na het scrubben in met een paar druppeltjes olie. De olijfolie houdt de huid vet en zorgt ook nog eens dat eventuele schilfers of onzuiverheden worden verholpen.

Vraag om hulp

Heb je erg veel last van een droge huid en lijkt niets te helpen? Neem dan contact op met een huidarts. Deze is gespecialiseerd in huidproblemen en kan je gegarandeerd precies vertellen wat er aan de hand is, en wat je ertegen kunt doen.

Smeren met roomboter

Heb je een specifieke plek met een erg droge huid? Smeer er dan wat roomboter op en laat het even een half uurtje intrekken. Je zult zien dat je er hierna een stuk minder last van hebt. Roomboter is ook bij uitstek geschikt voor droge plekken rondom de mond.

Scrubben met babyolie

Ga je liever niet met olijfolie aan de gang? Gebruik dan babyolie om de huid goed mee te scrubben. Door gebruik te maken van een scrubwashandje maak je de huid goed schoon en de babyolie zorgt ervoor dat de huid ook direct verzorgd wordt. Daarnaast is het ook erg goed voor een droge hoofdhuid!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

In alle rust en privacy genieten van een privé sauna

Door Gast Blogger

Afvallen zonder dieet? Jazeker!

Door Gast Blogger

Roomboter of Margarine: de meningen en feiten

Door Redactie GezondTotaal

Huidaandoening: een bezorgde moeder van 90

Door mw. dr. V. Heydendael

Reageer op dit bericht