7 redenen waarom masturberen goed is voor je gezondheid

post afbeelding

De kans is groot dat je met wat rode oortjes op de titel van dit artikel hebt geklikt. Masturberen is voor veel mensen immers nog altijd een taboe onderwerp. Dit terwijl veel mensen wel gemasturbeerd hebben of dit zelfs nog regelmatig doen. Er zijn stemmen die opgaan dat masturberen door mannen of door vrouwen abnormaal en ongezond is. Het tegendeel is echter het geval. Om dit misverstand definitief uit de weg te ruimen, delen we hieronder 7 redenen waarom masturberen zelfs goed is voor je gezondheid.

Allereerst wat masturbatie feitjes

Veel mensen denken dat het uitsluitend de mannen zijn die aan solo sex doen maar dit is niet het geval. Diverse onderzoeken wijzen uit dat zowel mannen als vrouwen regelmatig masturberen. Ook binnen een relatie is masturbatie heel gewoon. Er zijn vrouwen die beter tot een hoogtepunt kunnen komen als ze zichzelf bevredigen. Het betekent zeker niet meteen dat er relationeel iets mis is of dat je niet voldoende seksueel bevredigd bent. Er zijn zelfs partners die het fijn vinden om samen te masturberen. De onderzoeken wijzen uit dat mannen wel vaker aan solo sex doen. Meer dan 70% van de mannen vindt het fijn om aan solo sex te doen maar ook ongeveer de helft van de vrouwen tussen de 18 en 49 jaar masturbeert regelmatig. Het zijn de vrouwen die wat meer sexspeeltjes zoals een vibrator gebruiken bij de solo sex. De onderzoeken wijzen ook uit dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van sexspeeltjes. Een clitoris stimulator wordt bijvoorbeeld steeds meer gebruikt, in dit geval niet alleen door vrouwen maar zeker ook door mannen. Dit is immers ook voor hem een heerlijke toy om de perineum te bevredigen wat kan zorgen voor zeer intense orgasmes. 

Opvallend taboe op zelfbevrediging

Gemiddeld trekt men vijf tot tien minuutjes uit voor een solo-moment. Deze tijdsinvestering wordt gezien als uitstekende manier om een moment van ontspanning te creëren. De onderzoeken wijzen ook uit dat we er nog altijd een beste taboe rust op zelfbevrediging. 53 procent van de mannen en 47 procent van de vrouwen houdt de masturbatie-verhalen geheim. Dit is in zekere zin opvallend omdat masturberen in meerdere opzichten goed is voor je gezondheid en we in de huidige maatschappij steeds bewust worden hoe belangrijk een gezonder levensstijl is. We kunnen dan ook spreken over een opvallend taboe op zelfbevrediging. Een goede reden om een poging te doen om dit taboe weg te nemen door 7 redenen met je te delen waarom masturberen goed is voor je gezondheid    

7 redenen waarom masturbatie goed is voor je gezondheid

  1. Masturbatie met een happy end verbetert je bloedsomloop.

Een orgasme zorgt namelijk voor een snellere hartslag, waardoor je bloed sneller wordt rondgepompt en je focus en alertheid worden getriggerd. Bovendien stimuleert het een goede functionering van je bloedvaten en weefsel. Mensen die regelmatig masturberen en zo meer orgasmes hebben, hebben een kleinere kans om hart- en vaatziektes te ontwikkelen.

  1. Masturbatie vermindert stress.

Heb je last van spanningen en stress? Dan helpt soloseks zeker. Het helpt om je bloeddruk te verlagen en sex zorgt voor de aanmaak van dopamine. Dit hormoon staat bekend als “gelukshormoon” en zorgt ervoor dat je jezelf enorm prettig voelt na je orgasme. Je wordt hier lekker ontspannen en vrolijk van.

  1. Je slaapt er beter door.

Na een hoogtepunt komt een stofje in je lichaam vrij dat je diepe slaap bevordert. Dit is ook het geval na soloseks dus als je niet kunt slapen….

  1. Sex versterkt je immuunsysteem.

Dit is ook het geval bij soloseks. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat het aantal infectiewerende cellen in het bloed tot 20% hoger is na een orgasme.

  1. Een orgasme houdt de vagina gezond.

Dit punt kun je op meerdere manieren opvatten. Een hoogtepunt zorgt er immers voor dat je bekkenbodemspieren aanspannen en sterker worden. Dit verkleint de kans op incontinentie en verlicht menstruatiekrampen. Wist je dat het masturberen ook kan helpen tegen hoofdpijn? We komen in dit geval toch weer terug op stoffen als oxytocine en endorfine die in je lichaam vrijkomen na een orgasme. Deze stoffen zorgen ervoor dat jouw pijntolerantie stijgt, waardoor je een directe pijnverlichting ervaart. Je kunt de paracetamol in de kast laten! 

  1. Masturberen verbetert je seksleven.

Veel stellen zijn niet tevreden over hun seksleven. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de partners niet weten wat ze zelf lekker vinden op dit gebied. Ze kennen hun eigen lichaam (lees: voorkeuren voor seksuele bevrediging) niet. Het kan dan niet van de partner verlangd worden dat hij of zij dit wel weet. Masturberen is dus een fijne ontdekkingstocht van het eigen lichaam waardoor de sex met een partner zeker zal verbeteren. De eerder genoemde onderzoeken hebben uitgewezen dat vrouwen makkelijker tot een hoogtepunt komen bij duo seks als ze zichzelf wel eens bevredigen.

  1. Masturberen verbetert je humeur.

Ben je ooit wel eens chagrijnig geweest na een orgasme? Dit is na een happy end eigenlijk onmogelijk….     


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht