9 dingen die je nog niet wist over cannabisolie

post afbeelding

Het gebruik, de verkoop en de legaliteit van cannabisolie is de laatste jaren veel in het nieuws geweest. De vele artikelen zullen je vast niet ontgaan zijn. En hoewel cannabis en andere cannabinoïden in Nederland ietwat slecht aangeschreven staan door het veelvuldige drugsgebruik in de coffeeshops, brengt cannabisolie vele voordelen met zich mee. Er zullen dan ook zeker nog een aantal dingen zijn die jij niet wist over cannabisolie.

Het is geen marihuana

De cannabisolie van Cannabas is letterlijk wat het zegt: olie gebaseerd op cannabis. Dit is dus geen marihuana. Hoewel de planten veel op elkaar lijken, zijn ze zeker niet hetzelfde.

Je kunt het niet makkelijk zelf groeien

In tegenstelling tot andere planten zijn er allerlei regels omtrent het groeien van deze plant. Daarnaast is het ontzettend moeilijk om het juiste extract uit de plant te krijgen wat de basis vormt van de cannabisolie.

In Zwitserland wordt het als sigaretten verkocht

Je vindt de sigaretten met cannabinoïden in Zwitserland gewoon in het schap naast de gewone sigaretten. Het wordt daar inmiddels als normaal beschouwd.

Het is in steeds meer landen legaal

Steeds meer Europese landen vechten voor de legalisatie van cannabisolie. Gebaseerd op de vele gezondheidsvoordelen die deze olie heeft willen steeds meer landen het gebruik hiervan legaal maken.

Het heeft vele gezondheidsvoordelen

Het heeft een goede invloed op het hongergevoel dat mensen krijgen wanneer ze chemotherapie ondergaan, helpt epilepsiepatiënten met hun aanvallen, maakt een snellere rustige slaap mogelijk en kan misselijkheid tegengaan. En dat zijn maar een paar van de vele gezondheidsvoordelen van cannabisolie.

Je kan er huizen mee bouwen

Huizen gebouwd met de hennepplant worden al snel met een energiezuinig energielabel bestempeld. De plant heeft vele ademende en isolerende eigenschappen.

De werking is wetenschappelijk bewezen

Sinds de jaren 90 zijn er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het gebruik van deze olie. De gezondheidsvoordelen en positieve effecten en resultaten zijn dan ook meerdere malen wetenschappelijk bewezen.

Het kan leiden tot psychoses

Wanneer je de olie met mate gebruikt kan het vele gezondheidsvoordelen opleveren, maar wanneer er teveel gebruikt wordt, kan het tot negatieve gevolgen leiden. Denk hierbij aan onrust, slapeloosheid en zelfs psychoses.

Het is een eeuwenoud geneesmiddel

De cannabisolie is niet iets van de laatste jaren, maar wordt al eeuwen gebruikt als geneesmiddel. Het is pas sinds de jaren 90 dat de positieve werking hiervan publiek werd en de media en wetenschap het onderwerp opnamen als interessant.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips voor verlichten bijwerkingen chemo

Door Judith Doodeman

Reageer op dit bericht