Activity trackers, bijna onmisbaar voor je gezondheid

post afbeelding

Bijna iedereen gebruikt ze vandaag de dag, omdat de aandacht voor gezondheid steeds meer toeneemt. Natuurlijk heeft ook vrijwel iedereen de beschikking over een smartphone die een mogelijkheid biedt om een aantal gegevens gestructureerd te verzamelen over je gezondheid en conditie. Zo kun je met de Galaxy S9 van KPN de Samsung Health app gebruiken voor het monitoren van jouw activiteiten.

Hoe werkt een activity tracker?

Een activity tracker werkt met sensoren die van alles kunnen meten. Zo heeft een smartphone vaak een aparte sensor waar jij je vinger op kan plaatsen om je hartslag te meten. Wie werkt aan zijn conditie weet hoe belangrijk het is om de hartslag te meten in rust, direct na de inspanning en daarna om te bepalen hoe snel het hart weer tot rust komt. Dit soort informatie geeft je een goede indicatie over je conditie.

De tracker kan ook het aantal stappen meten dat jij zet. Tevens kan door middel van tijdmeting worden bepaald hoe snel jij hebt gelopen. Ook de afstand die je aflegt, wordt bijgehouden. Het is daarbij natuurlijk van belang dat jij je smartphone bij je draagt op een plaats waardoor de bewegingen goed worden geregistreerd, zoals in een borstzakje of een broekzak. Let er daarbij op dat de activity tracker ook bewegingen met het toestel soms als stappen kan tellen indien je deze niet uitzet als je andere functies gebruikt.

Het bijhouden van gegevens

Een activity tracker is een van die gadgets die je helpen om gezonder te leven. Het voordeel van het gebruik van een activity tracker in een smartphone is dat deze ook al vaak automatisch gegevens bijhoudt over jouw prestaties in de loop van de tijd. Zo kun je bijvoorbeeld instellen welke afstand jij dagelijks wil afleggen in stappen of meters. De activity tracker op je smartphone houdt dan ook bij op welke dagen jij je doelstellingen haalt en welke afstanden er zijn afgelegd. Dat geldt ook voor de hartslagmetingen die je in de loop van de tijd hebt gedaan. Activity trackers via een armband moet je in het algemeen aansluiten op een computer of laptop om de gegevens te kunnen bekijken. Een nadeel van het gebruik van de activity tracker op je smartphone is natuurlijk dat je deze tijdens het sporten of wandelen steeds bij je moet dragen.

Andere functies van een activity tracker

Behalve een stappenteller en een hartslagmeter heeft een activity tracker op je smartphone vaak nog een groot aantal andere functies die ook verband houden met je gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld metingen van je bloeddruk vastleggen ook in verband met je conditie en training. Het slaapgedrag is ook een zeer belangrijk onderdeel om te tracken als jij kiest voor een gezonde levensstijl. Om het slaapgedrag automatisch vast te leggen, is het vaak makkelijk om een armband gedurende de nacht te dragen die gekoppeld is aan jouw smartphone.  Verder wil jij natuurlijk ook op je voeding kunnen letten en daarvoor is een calorieënteller in de app beschikbaar.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar kan traumaverwerking jou bij helpen?

Door Redactie

Wat zijn de voordelen van mediation tijdens een scheiding?

Door Redactie

Daarom heeft lingerie een positieve invloed op je gezondheid

Door Redactie

Alles wat je moet weten over: testosteron!

Door Redactie

Reageer op dit bericht