ADD: drukte in mijn hoofd, de hele dag door

post afbeelding

Wat ik in mijn hoofd heb, heb ik niet in mijn kont. En ik heb nogal wat in mijn hoofd. De hele dag gaat het door en met veel pech ook de hele nacht. Welkom bij een dag uit het leven van een volwassen vrouw met AD(H)D.

Veel stress

De afgelopen twee maanden waren ongelooflijk druk voor mijn aanstaande. Zijn reclamebureau, waar ik mezelf tot ‘office manager’ heb benoemd, zat vol met grote deadlines die maar krap te halen waren. Achttien uur werken, vier uurtjes slaap en de overige uren om wat te eten en even voor zich uit te staren, waren bijna normaal geworden. Veel stress dus. Vooral ook omdat ik nu zelf echt even sterk moest zijn en alles thuis draaiende moest zien te houden. Vasthouden aan structuur en regelmaat. Me niet laten afleiden door gekke dingen in mijn hoofd. En toch kreeg ik het weer voor elkaar.

De ware perfectionist

Ik besloot om juist op dat drukke moment van het jaar “eventjes” de keuken te schilderen. Aangezien de feestdagen eraan komen, ik een ware perfectionist ben, de muren er niet uitzagen door rondvliegend kwijl van de hond en vieze kinderhandjes móest ik het nú doen. Waarom?!

Soort kortsluiting in mijn hoofd

Terwijl de hond verder kwijlde en de kinderen om me heen liepen te klieren, stond ik in mijn schilderskloffie op vreselijk enge trapjes alle hoekjes en kieren te kleuren met een grijsachtig goedje van de bouwmarkt. De kleur was totaal niet wat ik in mijn hoofd had en ik voelde alweer een paniekaanval opkomen. Ik wilde echt niet overnieuw beginnen. Als het iets anders is dan hoe ik het in mijn hoofd heb, dan kan ik helemaal op slot gaan. Een soort kortsluiting in mijn hoofd.

Niet alleen oplossen

Met zware tegenzin moest ik mijn partner wel storen tijdens het werk. Dit gevecht in mijn hoofd ging ik even niet alleen oplossen. Toen hij een klein uurtje later kwam kijken was de verf al wat droger en mooier van kleur. “Laten we even kijken hoe hij opdroogt, het valt vast mee”, was zijn advies. En hij kreeg gelijk. Er moest alleen nog wel een extra dekkende laag overheen…

Met ADD lastig tijd inschatten

Ik dacht met mijn ADD hoofd de hele klus wel in een uurtje klaar te hebben. Met ADD schijn je lastig tijd in te kunnen schatten. Nou, daar was het bewijs. Dat uurtje werden zeven lange uren. Ik was kapot. Lichamelijk maar vooral mentaal. Ik heb heel veel ruzie staan maken met mezelf. Ik begon door concentratieverlies de boel flink af te raffelen maar ik heb het afgemaakt.

Conclusie. De volgende keer mag een schilder het doen, als het maar meteen gebeurt wanneer ik het wil.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Gezonde levensstijl: productiever op het werk

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht