Afvallen door anders te eten

post afbeelding

Een misvatting die nog door veel mensen gemaakt wordt, is dat afvallen een kwestie van meer bewegen is. Natuurlijk draagt voldoende beweging bij aan je gezondheid. Het is ook een klein duwtje om wat meer te verbranden. De echte slag om af te vallen kan je echter slaan door anders te gaan eten. Daarom is het ook zaak om hier goed op te letten. Bijvoorbeeld met koolhydraatarme recepten en een ander eetpatroon. Hier vind je vier goede tips op dat gebied.

1. Let op de ingrediënten

Anders eten begint bij het kiezen van andere ingrediënten. Wanneer je iets gaat maken wil je letten op je koolhydraten dit zijn namelijk de dikmakers. Je hebt ze nodig om energie te hebben, maar wanneer je er te veel van binnenkrijgt, gaat het direct al fout. Daarom kies je dus bijvoorbeeld voor flespompoensoep. Dit is gezonder dan soepen die uit pakjes of blikjes komen. Zo kan je voor elk soort product dus een betere afweging maken.

2. Net wat minder

Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk dat je net wat te veel eet. Zo kan je dus ook eens aan de slag gaan met porties. Maak die eens iets kleiner. Kijk gewoon wat er gebeurt. Blijkt dat je nog honger hebt, dan kan je de volgende dag iets meer nemen in je portie. Blijkt echter dat je gewoon goed gevuld bent, dan heb je voorheen dus altijd te veel gegeten. Dat kan je op deze manier dan ook mooi oplossen. Dit kan best even zoeken zijn.

3. Tussendoortjes, maar dan anders

Een groot probleem als het om het gewicht gaat, is de manier waarop we met tussendoortjes omgaan. Die nemen we simpelweg te gemakkelijk. Dit is misschien wel de belangrijkste gewoonte om aan te werken wanneer je op een gezonde manier wilt leven en wat wilt afvallen. Door goed op te letten wat je eigenlijk precies op een dag in je mond stop, kan je al heel veel bereiken. Met andere tussendoortjes, een appel in plaats van een snack, is ook heel veel te bereiken. Neem dit mee in je overweging.

4. Een heel ander patroon

Tot slot heb je nog de mogelijkheid om je eetpatroon sterk te veranderen. Zo kan je bijvoorbeeld afscheid nemen van het drie keer per dag eten. Of drie grote maaltijden en drie tussendoortjes nemen. Dit heeft misschien een tijd gewerkt, maar is nu niet meer toereikend. Kijk dan eens naar een optie als intermittend fasting. Dit kan voor veel mensen de oplossing zijn wanneer ze gezonder met hun eetpatroon willen omgaan. Alle reden om al dit soort zaken eens uit te zoeken en een serieuze kans te geven. Je zal zien dat het ook voor jou goed kan werken.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Zo kan je de nachtrust verbeteren

Door Redactie

Stappen na het ontdekken van een SOA: Hoe te handelen

Door Redactie

Ouderen blijven gezonder en vitaler dankzij een speciale verbinding in geval van nood

Door Redactie

Reageer op dit bericht