Afvallen kost tijd en energie

post afbeelding

Ik raad mijn cliënten altijd aan om goed te kijken wat bij ze past, wat ze leuk vinden, waar ze plezier aan beleven en waar ze energie van krijgen. Sporten is een vorm van inspannende ontspanning en moet niet alleen gezien worden als plicht of last. Verder raad ik aan om zoveel mogelijk beweging in je dagelijkse leven te integreren; neem vaker de trap in plaats van de lift, doe kleine boodschapjes of bezoekjes in de buurt met de fiets of te voet en laat de auto wat vaker staan, maak een ommetje in de lunchpauze of ‘s avonds na het eten.

Nieuwe gewoonten? Na een vliegende start is de motivatie vaak ver te zoeken

Veel mensen beginnen extreem fanatiek met sporten maar houden dit niet lang vol. Hetzelfde geldt voor (extreem) gezond eten. Iedereen start heel gemotiveerd maar naar verloop van tijd is de motivatie nog ver te zoeken en vallen mensen snel en ongemerkt terug in hun oude gewoonten. Nieuwe gewoonten aanleren kost tijd en energie. Vaak is het lastig nieuwe gewoonten vol te houden. Dat komt omdat dit te maken heeft met gedragsverandering en dat is lastig. 

Nieuwe gewoonten aanleren kost tijd en energie

Het veranderen van je leef- en eetpatroon en gewoonten kost tijd en energie. Ook vergt het veel discipline en een bepaalde vorm van bewustwording. Om niet in de bekende valkuilen te vallen kun je in het begin echt tijd vrij te plannen in je agenda om bezig te zijn met afvallen. Maak afspraken met jezelf en houd je daaraan! Plan feestjes of verjaardagen in je eetplan, plan tijd om informatie over afvallen en recepten te bekijken en plan natuurlijk de nodige beweging in. Op deze manier behoef je jezelf ervoor dat het “er bij in gaat schieten”. Bovendien is het goed voor je motivatie om bewust met afvallen bezig te zijn en blijven. In het begin kan het je veel moeite en tijd kosten, maar op den duur maak je dit steeds meer eigen, wordt het steeds gewoner en zul je uiteindelijk gaan afvallen en je fitter voelen. Bovendien zal het na verloop van tijd steeds makkelijker gaan. Het sporten en bewegen zal steeds minder moeite kosten en het maken van gezonde keuzes zal steeds vaker automatisch gaan. Door dus te investeren in tijd en energie leer je jezelf vanzelf de nieuwe gewoonten aan.

Dus: energiek aan de slag, en blijf jezelf motiveren!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Vijf gezonde blender recepten

Door Gast Blogger

Waarom ketose niet alleen goed is voor afvallen

Door Gast Blogger

Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht