Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

post afbeelding

Het houdt velen bezig: afvallen. Op gewenst gewicht komen en blijven is een samenspel van bewegen, gezond eten en in sommige gevallen ook minder eten. Vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog ter inspiratie enkele praktische tips.

Spelregels gezond afvallen

Bewegen is naast minder en gezonder eten, een van de drie spelregels van gezond afvallen. Voldoende beweging bereik je al met een flinke wandeling (ruim een halfuur doorstappen) of een afstand fietsen. Hoe intensiever je beweegt, hoe meer energie je verbruikt. Je hoeft niet gelijk de sportschool in te duiken. Bouw het bewegen rustig op, maar houd wel vol.

De andere spelregels zijn dus minder en gezond eten. Minder eten komt neer op discipline. Al dan niet met ondersteuning van een deskundige. Gezond eten is een keuze. Vaak leidt een bepaalde gemakzucht tot ongezond eten. Dat sluipt er in en daardoor soms lastig te doorbreken. Je zal dus in eerste instantie heel bewust je boodschappen moeten doen en je dagelijkse routine goed in kaart brengen.

6 tips voor gezonde maaltijden

Op deze site kwamen we de volgende tips tegen:

  • Eet dagelijks 3 porties groenten en 2 porties fruit
  • Varieer met 2 tot 3 calciumrijke voedingsmiddelen (zoals yoghurt, kaas, venkel, boerenkool)
  • Drink 1,5 tot 2 liter vocht per dag
  • Gebruik dagelijks 2 tot 3 porties plantaardige vetten
  • Eet 1 à 2 keer per week vis, bij voorkeur 1 keer vette vis
  • Kies voor volkoren

Hulp bij behalen doel

Lukt het je niet om vanuit jezelf de discipline op te brengen of heb je inspiratie nodig voor gezonde maaltijden, dan zijn er diverse programma’s die je ondersteunen bij het behalen van je doel. Denk bijvoorbeeld aan het wereldberoemde programma van Weight Watchers en de populaire My Killer Body trainingen. Om je een duwtje in de goede richting te geven helpen wellicht deze kortingscodes.

Gezond eten

Op diverse sites vind je recepten die je helpen bij het op tafel zetten van gezonde maaltijden. Een bekende site is die van het Voedingscentrum. Daar vind je naast informatie over ‘De Schijf van Vijf’ onder andere ‘Het recept van de dag’. Je kan ook eenvoudig zoeken op recepten.

Op welke manier jij het beste je doel haalt bepaal je uiteindelijk zelf. Ondersteuning via een programma of training helpt vaak bij ontwikkelen van motivatie en doorzettingsvermogen. Hoe dan ook, veel succes!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

4 tips: zo maak jij je kind energiebewust

Door Gast Blogger

Beginnen met sporten: leuk en langzaam

Door Jolanda Hamers

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Pokémon Go: al gamend je conditie op peil houden

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht