Alles nieuw en toch vertrouwd!

post afbeelding

Hotel Mama, leuk voor de feestdagen! Of toch niet…

Na het behalen van de 2000 vereiste aandelen op het crowdfundplatform TenPages stond de wereld voor mij even behoorlijk op zijn kop. Het manuscript was zo goed als klaar en wat mij betrof kon het boek Hotel Mama zó gedrukt worden in de hoop dat het zo ongeveer rond deze datum in alle online en offline boekwinkels te verkrijgen zou zijn. Leuk voor de feestdagen, dat was toen mijn doel. De werkelijkheid bleek anders…

Manuscript boek Hotel Mama op de schop

Na een goed gesprek met de uitgeefmanager van TenPages, werd besloten dat het complete manuscript behoorlijk op de schop moest worden genomen. Op de schop, zónder iets aan de verhaallijn of het format te veranderen. Maar dat het in een ander soort jasje moest worden gegoten, stond vast. IJverig ging ik aan de slag. Makkelijk was het echter niet en ik moet dan ook eerlijkheidshalve bekennen dat ik behoorlijk gestoeid heb met de uiteindelijke vorm van het boek. Inmiddels is het manuscript in haar nieuwe vorm klaar en ik ben volmaakt tevreden over het resultaat. De feestdagen bleken een niet haalbaar doel. Zo werkt dat niet in boekenland, weet ik inmiddels. Mijn streven is nu nèt voor moederdag 2013, in de hoop dat TenPages snel met een bij mij passende uitgever komt. Aan het manuscript zal het zeker niet liggen. Daar ben ik van overtuigd!

Ook HotelMama.nl opnieuw in de verf!

En dan was er ook nog mijn blogplatform HotelMama.nl. Een levendig platform vóór en dóór ouders, grootouders, leerkrachten en iedereen die iets met kinderen heeft. Een erg goed bezocht blogplatform ook waar zowel schrijvers als lezers met veel plezier rondhangen. Van de ene op de andere dag stond het in de steigers. Er moest een nieuwe lik verf overheen. Het logo moest mooier en beter, de site professioneler. Inmiddels draait het platform weer op volle toeren en wordt er ook weer volop geblogd door de reeds 20 aanwezige bloggers. De lezers weten de weg naar HotelMama.nl weer dagelijks te vinden. Het was een flink karwei maar het was het zó waard!

Hoe is het in Hotel Mama?

Met de bewoners van Hotel Mama gaat het goed. Ook voor hen waren het turbulente maanden vol veranderingen. Zo zijn de prinsessen na de zomervakantie veranderd van school. Een keuze die niet eenvoudig was maar waarvan wij nu, ruim 3 maanden later, vol overtuiging kunnen zeggen dat het de enige juiste was. De prinsessen zitten op een school met een nieuw onderwijsconcept. Ze gaan 3 dagen per week van half negen ’s morgens tot vijf uur ’s middags naar hun nieuwe school waarbij ze de ruimte en tijd krijgen om kind te zijn en te ontdekken waar hun talenten liggen en deze te ontwikkelen. De andere 2 dagen zijn ze ‘s middags vrij. Sinds de prinsessen op deze nieuwe school zitten, zijn ze ontspannen en vrolijk. Slimmer en meer leergierig ook.

Kleine prinses

Kleine prinses verwoordde het laatst als volgt: ,,Sinds ik op de nieuwe school zit, is het niet meer zo druk in mijn hoofd. Aan het einde van de dag heb ik helemaal niet het idee dat ik de hele dag naar school ben geweest en zoveel heb geleerd. Zo leuk was het!”

Huispuber

Voor huispuber brak met het begin van het nieuwe schooljaar een laatste fase aan op het voortgezet onderwijs, het HAVO eindexamenjaar. Het jaar waarin spijkers met koppen moeten worden geslagen, op weg naar een campuskamer op de Hogere Hotelschool in Maastricht. Een spannend jaar waarin hard gewerkt moet worden om dit ultieme doel te bereiken.

CEO Hotel Mama is blij en schrijft

Nu het blogplatform weer draait, het manuscript van het eerste deel van Hotel Mama via TenPages onderweg is naar potentiële uitgevers, de prinsessen overgelukkig zijn op hun nieuwe school en huispuber met haar neus volop in haar schoolboeken zit, heb ik zelf eindelijk weer de rust om lekker te schrijven. Voor mezelf, voor jullie op GezondTotaal, voor de lezers op HotelMama.nl en ‘last but not least’: Voor de toekomstige fans van het boek Hotel Mama … Schrijven is en blijft mijn passie: Ook het 2e deel van het boek Hotel Mama is bijna klaar .. Stay tuned!


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Super handige tips voor gezonde traktaties

Door Redactie GezondTotaal

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht