Als zwanger worden niet vanzelf gaat..

post afbeelding

Als de dag van gisteren weet ik nog dat ik met de pil stopte. Ik was een jaar samen met Frank. Op mijn 30e verjaardag vonden we het een mooi moment om aan gezinsuitbreiding te denken. Dat was op 26 december 2005. Het nieuwe jaar ging in en hoe spannend was de gedachte om zwanger te kunnen worden. Geen idee wanneer het ging lukken.

Jaren gaan voorbij

Het eerste jaar ging voorbij, het tweede jaar ging in. Nu ging het vast lukken. Dat jaar gingen we naar het ziekenhuis. Het derde jaar ging vruchteloos voorbij, het vierde jaar.. Totdat we in het vijfde jaar toch nog het grote wonder van een zwangerschap mochten beleven. Iets waar we niet meer op durfden te hopen na de vele ziekenhuisbezoeken en behandelingen.

Een boek geschreven

Ik ben moeder geworden en heb een boek geschreven over ons IVF traject. Om anderen vrouwen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Ook om buitenstaanders (familie en vrienden) meer inzicht te geven over wat een vruchtbaarheidsprobleem inhoudt, om onze wereld beter te leren begrijpen.

Gaat een 2e lukken?

Op de dag dat mijn boek uitkwam, op de eerste verjaardag van onze dochter Felicia, zijn we gestart met onze wens voor een tweede kindje. We waren hoopvol gestemd, want als het een keer is gelukt, dan geloof je dat het nog een keer gaat lukken. Toch ging het weer niet makkelijk, en was het weer een weg met veel hobbels. Ik werd vrij snel zwanger, maar kreeg een miskraam.

Dit wordt ons jaar!

lievelotjes - Anne TelVeel vrouwen lazen mijn boek, waaronder lezeres Jolanda uit Texel. Zij zat in hetzelfde schuitje. Jolanda leefde enorm met ons mee en liet zelfs een wensballon voor ons op. Dit was op 31 december 2013. 2014 zou ons jaar worden. Een nieuw jaar begon met nieuwe hoop. Gaat het dit jaar wel lukken? Gaandeweg het jaar verloor ik mijn hoop en was ik bang dat het niet meer ging lukken.

Wens uitgekomen

Haar wens voor ons is echter uitgekomen, want ik ben zwanger geraakt in de zomer van 2014 dankzij IVF, maar Jolanda nog niet. Een jaar is voorbij gevlogen, zij heeft haar eigen hoogtepunten gecreëerd: met een puppy in huis, hun bruiloft en het kopen van een woning. Ze maakte veel stappen, alleen zwanger worden is bij haar nog niet gelukt.

#Lievelotjes

De pot met goud aan het einde van de regenboog zou er voor elk IVF stel moeten zijn. Alles wat je doorstaat, alle moeite die je samen of alleen hebt gedaan om een droom uit te laten, verdient het om beloond worden. Ondertussen blijf ik hopen en duimen voor alle andere #lievelotjes zoals we elkaar noemen. #lievelotjes in afwachting van hun wondertje.

Mijn wens voor 2015

Laat 2015 een fantastisch jaar worden voor #team2015 met veel gezonde zwangerschappen. Wensen die in vervulling gaan. Wondertjes stuk voor stuk. En zeker een baby voor die lieve Jolanda uit Texel met haar man Martin.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar let je op bij de keuze aanvullende zorgverzekering?

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Waarom je ECHT moet stoppen met roken

Door Gast Blogger

Ik ben een kraamvrouw zonder baby

Door Nathalie van Stijn

Reageer op dit bericht