Anatomische of ronde protheses bij een borstvergroting?

post afbeelding

Ieder lijf en iedere borst(vergroting) is anders

Daar is helaas niet een eenduidig antwoord op te geven. Het hangt af van wat je wilt, hoe jouw borsten nu zijn en hoe je figuur is. Maar ik kan je wel een aantal evidente verschillen uitleggen.

Borstprotheses, geen verschil in kwaliteit, wel in karakter

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat de ronde en de anatomische protheses kwalitatief beide even goed zijn! Maar ze verschillen wel van karakter.

Het verschil tussen ronde protheses en anatomische protheses

Een ronde prothese is altijd gemaakt van een soepelere (minder luxe) gel dan de anatomische prothese. De ronde plooit daardoor altijd meer dan de anatomische, maar de anatomische voelt wel iets vaster aan.

Als je dus heel slank bent en je wilt ronde protheses, moet je er rekening mee houden dat je de plooien van de protheses kunt zien, hoe ze ook geplaatst zijn. Aan de zijkant van je borsten is de bedekking altijd het dunst.

Daarnaast blijft een ronde prothese altijd rond in zijn vorm. Bij een anatomische prothese kun je de breedte en de lengte van de prothese afzonderlijk van elkaar aanpassen; je kunt een lengte georiënteerde prothese kiezen of breedte georiënteerde prothese. Dit afhankelijk van je figuur en maten van je borsten. Bij anatomische protheses kun je dus veel meer op maat opereren.

Maatwerk met anatomische borstprotheses vergt ervaring

Wel is het zo dat je een ervaren plastisch chirurg moet hebben wanneer je anatomische protheses wil; de ruimte voor de prothese moet echt pas gemaakt worden, anders kan de prothese draaien. In ervaren handen is die kans echter kleiner dan 5%.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De top 3 trends cosmetische chirurgie

Door Gast Blogger

Dilemma: slaan of geslagen worden

Door Verena Germeraad

Borstkanker heb je niet alleen

Door Jolanda Hamers

Hoe zit het met borstvoeding na een borstingreep

Door Alita van Keulen-Roelofs

Reageer op dit bericht