Angst te binden met ongeboren kind

post afbeelding

Inmiddels zijn al heel wat dames met een baby op komst in de praktijk geweest voor een zwangerschapsmassage. Allemaal komen ze hier om te ontspannen, tot rust te komen en zich even bewust te zijn van deze bijzondere periode in hun leven. Sommige vrouwen en verhalen blijven je bij.

Persoonlijke verhalen

In de loop van de jaren is door die mooie en persoonlijke verhalen naast het ‘alleen masseren’ een combinatie ontstaan van coachen en massage. Daarbij gaat het veel meer over wat je nodig hebt als zwangere vrouw om te ontspannen en verbinden met je (ongeboren) kind.

Hormonen op orde

Zo ging het ook met Sandra. Ze is net 12 weken zwanger als ze me belt voor een eerste afspraak. En het liefst wil ze heel snel langskomen! Gevoelsmatig werk ik het liefst vanaf 14 weken zwangerschap, omdat dan de eerste zo precaire fase dan voorbij is en de innesteling is volbracht. Ook zijn de hormonen van de meeste vrouwen dan op orde.

Onzeker en verrast

Sandra komt in de praktijk als ze precies 14 weken zwanger is. Zoals heel veel vrouwen, is ze onzeker en onwennig door alle veranderingen in haar lijf. Ze is nog niet eerder gemasseerd dus ook dit is voor haar een geheel nieuwe ervaring. Daarom verrast het haar ook dat ze het zo fijn vindt en intens kan ontspannen.

Angst om te verbinden met kindje

Omdat ze een drukke baan heeft besluit ze dat ze elke 2 a 3 weken langs wil komen. De tweede keer dat ze bij me komt, deelt ze iets bijzonders met me. Haar buik voelt zo koud… Als ik voel, voel ik fysiek een warme buik en dat maakt dat we in gesprek gaan hierover. Ze vertelt me over haar gevoel, het gemis in haar leven, een heel persoonlijk verhaal. Uiteindelijk komt ze zelf tot de conclusie dat ze angst heeft om zich te verbinden met haar kindje. Daar kunnen we samen wat mee.

Vertrouwen

In de massage, maar ook door gesprek en oefeningen gaat Sandra stap voor stap werken aan vertrouwen krijgen in haar eigen lichaam en daarmee ook zich gaan durven verbinden met haar ongeboren kind. Na een paar sessies geeft ze aan dat haar buik niet meer koud voelt, dat die voelt of die helemaal van haar is!

Als cadeautje voelt ze op het moment dat ze het uitspreekt, haar kindje heel duidelijk voor het eerst bewegen. Het ontroert ons beiden en in stilte sluiten we de massage af.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Masturberen in bijzijn van je partner. Doe jij dat?

Door Astrid Kremers

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Na HELLP syndroom nog jaren concentratieproblemen

Door Gast Blogger

Herfst. Ga naar buiten en geniet!

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht