Avocado: van dipsaus tot broodbeleg

post afbeelding

Er lag nog maar één rijpe avocado in de schaal op me te wachten. Het leuke aan avocado’s is dat ze zo veelzijdig zijn. En lekker. Zo kunnen ze verwerkt worden tot een mooie chocolademousse, maar ook tot een gezond broodbeleg.

Ook als pastasaus

Dit mooie lichtgroene broodbeleg is een super gezond alternatief voor wat je anders op je brood zou smeren. Je kunt het overigens ook prima gebruiken als (rauwe) pastasaus of als dipsaus voor reepjes rauwe wortel en bleekselderij.

Goed voor je lichaam

Volgens recent onderzoek door het Center for Disease Control and Prevention zijn mensen die gemiddeld een halve avocado per dag eten gezonder dan mensen die dat niet doen.
De ‘avocado-eters’ bleken een gezonder BMI, een lager cholesterol gehalte en een slankere taille te hebben. Bovendien bleek deze groep mensen aanzienlijk minder kans te hebben op het krijgen van hartziekten en diabetes.

Probeer eens dit recept

Ik heb een recept voor je samengesteld met lekkere en gezonde ingrediënten: het citroensap en de gistvlokken zitten vol vitaminen. De avocado is een oase aan vitamines en mineralen. Ze zitten namelijk tjokvol gezonde vetten, vitamine K, foliumzuur, kalium, vitamine E, magnesium, vitamine C en vitamine B6.

  • ½ citroen
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels gistvlokken
  • 2, 3 of 4 zuurdesem speltboterhammen
  • gomasio (optioneel, maar wel lekker)
  • biologische ongezoete mosterd (optioneel, maar wel lekker)

Pers de halve citroen uit en doe het sap in een kom. Knip de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg ze aan het citroensap toe.
Schil de avocado en verwijder de pit. Prak de avocado in de kom met de zongedroogde tomaatjes in citroensap. Voeg de gistvlokken toe en meng alles goed.
Verdeel het avocadomengsel over de speltboterhammen. Je kunt hier wat gomasio over strooien en een beetje mosterd op iedere boterham scheppen. Eet smakelijk!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Groene smoothies – gezonde én lekkere trend

Door Irina Verwer

Recept: fruit met merengue: een perfect dessert

Door Karin de Zwaan

De vorm van groenten en fruit zegt meer

Door Ires Libert

Vitaminen; essentieel of commercieel?

Door Ires Libert

Reageer op dit bericht