Babymassage

post afbeelding

Babyconsultant

Tot het moment dat mijn oudste zoon mij vroeg: mama, wat word jij later als je groot bent? Die vraag had voor mij veel potentie in zich, want wat in eerste instantie zo een onbeduidende vraag leek, was voor mij de vraag die voelde als een duw in een bepaalde richting. In de periode die volgde overzag ik de jaren die achter mij lagen en ik kon niet anders dan de conclusie trekken dat ik mijn ervaringen wilde gebruiken in de toekomst. Daarmee kwam ook het beeld van de babymassage in het ziekenhuis weer terug. Een periode van trainingen, cursussen en opleidingen volgt.

In 2009 rondde ik succesvol de opleiding tot babyconsultant af bij het TiBo® instituut, de opleiding die een massagevorm ontwikkeld heeft voor pasgeborenen en couveusekinderen; de methodiek die ik had gezien in het ziekenhuis. Gaandeweg de opleiding en meer ervaring met de Babycomfortmassage werd mijn passie, mijn hartenkreet, sterker. Naast de babymassages, geef ik inmiddels ook zwangerschaps- , kinder- en mama-massages. Voor de allerkleinsten kom ik hiervoor desgewenst aan huis, zodat een baby niet uit zijn vertrouwde omgeving weg hoeft. Zeker voor kinderen die heel prikkelgevoelig zijn is dit heel fijn.

Maatwerk

Massage is geen eenheidsworst, het vraagt elke keer iets anders van de gever. Want geen mens is gelijk en daarbij is het belangrijk om af te stemmen op het moment van nu. Elke massage is daarmee een stukje maatwerk. Dat is wat ik probeer mee te geven tijdens mijn consulten en lessen. Ook voor de pasgeborenen geldt dat ik een ouder laat zien en leer wanneer zijn/haar kindje de aanraking fijn vindt en welke technieken het beste passen. Iets wat bij individuele lessen het best tot zijn recht komt doordat je dan echt 1 op 1 met een ouder-baby werkt. Bij elke sessie geniet ik intens, en de mooiste momenten ontstaan als de ouder en de baby als het ware versmelten. De baby zinkt weg in de ogen van zijn ouder, en andersom. Of zoals een ouder omschreef; ik voelde opeens mijn hart een sprongetje maken, dat had ik nog niet eerder gevoeld.

Een vaak gehoorde opmerking is: “babymassage is voor als er iets met je baby is.” Ik bestrijd dat! Babymassage is bedoeld om de band met je kind te versterken, te verdiepen. Iets toe te voegen aan de band die je al hebt met je baby. Het helpt je kind te ontspannen, spanningen af te voeren en heeft daarnaast ook nog een aantal andere positieve effecten.

En ja, als er iets met je baby anders verloopt, het niet lekker in zijn vel zit, veel huilt of een moeizame start heeft gemaakt kan het zeker ondersteunend werken. Niet alleen voor de baby, maar ook voor de ouder! Want bij een tevreden en ontspannen baby kan een ouder makkelijker ontspannen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

Door Redactie

Tips om rimpels op je voorhoofd te verminderen

Door Redactie

Hoofdgerecht: groen, groener, groenst met een beetje roze

Door Redactie

Deepplane facelift, wat is dat?

Door Redactie

Reageer op dit bericht