Beginnen met fitness? Zo vind je de beste sportschool

post afbeelding

De populariteit van fitness neemt nog elk jaar toe. Anno 2019 zijn er al 3.000.000 Nederlanders die lid zijn van een sportschool. Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je ook overweegt jezelf aan deze groep te gaan toevoegen. Maar waar begin je nou met zoeken, daar waar het aanbod van sportscholen meegroeit met het aantal mensen dat de sport beoefent? In dit artikel geven wij je een aantal tips zodat jij straks de sportschool vindt die het best bij jouw wensen aansluit. Dit kan een sportschool in de buurt zijn, of bijvoorbeeld een sportschool in Utrecht.

Bepaal je eisen aan de sportschool

Voordat je gaat zoeken, is het raadzaam een aantal zaken helder te krijgen voor jezelf. Denk aan dingen als: Wat wil ik betalen? Hoe ver wil ik reizen? Hoe lang wil ik lid worden? En wat moet er minimaal aanwezig zijn in de sportschool? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, zal je zien dat je al een aantal sportscholen in je buurt kunt afstrepen.

Lees reviews van sportscholen

Een goede manier om alvast een indruk te krijgen van een sportschool, is door je te oriënteren bij de mensen die er al sporten. Idealiter is dit een vriend, vriendin, collega of familielid. Echter is het vaak zo dat je misschien nog geen mensen kent die al sporten bij jouw mogelijk toekomstige sportschool. In dat geval bieden online reviews een uitkomst. Zo kun je bijvoorbeeld in je zoektocht naar een sportschool in Rotterdam de website van newgym raadplegen, of kijken of er Google reviews over de sportschool te vinden zijn. Reviews zijn natuurlijk niet altijd even objectief, maar je krijgt er vaak toch een beeld van of de sportschool bij jou past, of niet.

Neem de som op de proef bij de fitnessclub

Heb je één of twee sportscholen gevonden die aan je wensen lijken te voldoen? Kijk dan of het mogelijk is om een proefles, proefdag of proefweek aan te vragen. Veel fitnessclubs bieden dit gratis aan, of tegen een kleine vergoeding. Meestal krijg je het bedrag dat je betaalt weer terug als je besluit om lid te worden, maar in het ergste geval kost het je €10 en heb je een goede workout gehad! Door de sportschool zelf te ervaren vind je vaak snel uit of je jezelf er ziet sporten, of absoluut niet.

Welk abonnement moet ik kiezen in de sportschool?

Als de proefles is bevallen, is het tijd om een abonnement te kiezen. Bedenk voor jezelf op welk tijdstip je meestal wil gaan sporten. Misschien is een dalurenabonnement namelijk wel wat voor je. Met een dalurenabonnement sport je voordeliger, maar ben je alleen welkom tussen bepaalde tijden (vaak overdag). Ook is het goed om te bekijken hoe vaak je verwacht te gaan sporten. Sommige sportscholen bieden abonnementen aan waarbij je één of twee keer per week welkom bent, tegen een gunstiger tarief dan bij onbeperkt sporten! Heb je het juiste abonnement gevonden? Dan wensen wij je veel sportsucces toe!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Een fijne ochtendroutine die jou energie geeft!

Door Lieve Peters

Wat zijn waarzeggers en zijn ze betrouwbaar?

Door Redactie

Grootste voordelen van yoga

Door Redactie

Zo creëer je een rustgevende avondroutine!

Door Lieve Peters

Reageer op dit bericht