Behoefte aan ruimte om je heen

post afbeelding

In de wintermaanden ben je vaker in je huis dan in de lente en zomer. In die periode hebben we binnenshuis vaak behoefte aan meer ruimte om ons heen. Als alles vol staat, voelt het alsof je te weinig ruimte om je heen hebt en zit je jezelf en elkaar sneller in de weg.

Je komt tot de conclusie dat het wel wat gezelliger kan in huis. Ik geef je een paar tips zodat je weer heerlijk ontspannen van je huis kunt genieten.

Ruimte in je huis: aan de slag

Staat de huiskamer vol spullen of troep? Liggen er stapels wasgoed op de slaapkamer en bergen papier op de werkkamer? Zijn er overal nog zaken die afgerond moeten worden? Hoe fijn is het als je door je huis kunt lopen zonder steeds te struikelen over allerlei spullen. Zonder steeds te denken aan alles dat nog moet. Hoe fijn is het als je aan een lege eettafel kunt ontbijten, de krant kunt lezen of spelletjes kunt doen.
Kijk dus eens kritisch naar je spullen en vraag je af of je spullen weg kunt doen. Of dat je klusjes kunt afmaken zodat je niet overal losse eindjes tegenkomt. Zo zorg je ervoor dat er meer ruimte in huis ontstaat voor jezelf, je partner, je gezin.

Ruimte in je hoofd: weg met energievreters

Veel mensen voelen zich in de najaar en winter maanden moe en lusteloos. Moeten van alles maar hebben er eigenlijk geen energie voor. Ze voelen zich gestrest en dat leidt vaak tot lichamelijke klachten zoals pijn in je rug, hoofd en/of buik. Door aan je moeheid toe te geven, wordt het vaak juist erger. Als je jezelf er toch toe zet iets te gaan doen, geeft dat een ontzettend goed gevoel en een flinke energieboost.
Opruimen werkt op vele manieren positief: je doet iets, dat geeft energie. Maar dat niet alleen; alle spullen die je om je heen verzamelt, kosten energie. Door dat aan te pakken, reken je af met energievreters. Door ruimte te creëren in je huis, creëer je ruimte in je hoofd. De stress neemt voelbaar af.

Gezelligheid in huis: genieten maar

Als je flink hebt opgeruimd en dan niet alleen op zichtbare plekken, maar ook achter de gesloten deuren van je kasten, is het tijd voor de laatste stap: gezellig maken. Zet spulletjes neer die jij leuk vindt, waar je van geniet. Denk aan kaarsjes, leuke accessoires en andere foto’s in lijstjes. Maak je huis zo gezellig dat je er erg graag bent, zodat je er heerlijk kunt ontspannen. Alleen, met je familie, met je vrienden.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

6 tips tegen een droge huid

Door Redactie GezondTotaal

Zo raak jij op vakantie minder snel aan de diarree

Door Gast Blogger

Bah! Op vakantie met een koortslip

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht