Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

post afbeelding

Zit jij nu al te bibberen op je stoel of bank en trek je het liefst een dikke wollen trui aan? Dan ben jij vast een koukleum. Maar daar is helemaal niets mis mee! Hoe fijn is het om een lekkere warme trui aan te trekken en heerlijk weg te kruipen onder je dekentje. Vooral op de bank met een leuke serie of film en een lekkere kop warme thee of chocomel erbij.

Maar als je het echt zó ontzettend koud hebt dat een dekentje niet genoeg is, hebben wij de beste tips om op temperatuur te komen. Zodat je niet zit te klappertanden van de kou, want dat willen we natuurlijk niet. Haal die handjes voor nu even uit je handschoenen of onesie, want deze vijf tips wil jij niet missen!              

1. Een wollen trui heeft een dubbele functie

Die warme wollen trui is natuurlijk heerlijk om aan te trekken, maar als hij al een aantal herfst- en winterjaren meegaat, is het waarschijnlijk tijd voor vervanging. Gooi deze trui niet weg! Pak je schoenzooltje erbij en teken op een vlak stuk van je trui de omtrek van je zooltje. Even uitknippen en klaar. Jij hebt een lekker warm wollen zooltje voor in je schoenen. Zo hoef jij niet bang te zijn voor koude voeten en gooi je niet onnodig die wollen versleten trui weg.

2. Turn the heat up!

Het is waarschijnlijk het eerste wat jij doet als je wakker wordt: de verwarming aanzetten. Maar hoe fijn is het om het ook in de avond lekker warm te hebben in je eigen tuin? Waarschijnlijk moet je daar nu echt niet aan denken, maar hé, wellicht heb je nog geen terrasverwarming. Je hebt niet voor niets een tuin en de zomerdagen zijn al zo schaars in Nederland. Hoe fijn is het dan om extra uren in je tuin door te kunnen brengen? Lekker warm onder een terrasverwarmer!


Wil jij vrienden uitnodigen in je tuin, maar is het daar te koud voor? We begrijpen dat niet iedereen helemaal ingepakt met sjaal, muts en handschoenen in de tuin gaat staan. Maar als je een fijne tuin hebt, dan wil je daar ook zoveel mogelijk van genieten. Met de juiste tuinverwarming kun jij met familie en/of vrienden langer genieten van jouw tuin. Daar heb je echt het hele jaar door, 365 dagen lang plezier van. Je kunt kiezen voor een elektrische terrasverwarmer of een heater op gas. Het grote voordeel van een terrasverwarmer is dat je zelf kunt kiezen waar je hem plaatst. Op de vloer, tegen een wand of aan het plafond. Zo creëer je de warmte precies waar en wanneer je wilt. Enjoy!

3. Flaneren of flanel?

Tenzij jij over een rode loper gaat flaneren, is een flanellen japon in de winter heel wenselijk. We hebben het hier natuurlijk over het materiaal flanel. Een flanellen stof is veel warmer dan katoen. Het kost wel iets meer, maar dan heb je ook wat. Koop daarom voor jezelf een lekker setje flanellen lakens en een flanellen pyjama en jij springt vanavond met een vreugdesprongetje je bed in. Lekker kroelen onder de lakens!

4. Van een summerproof body naar een beschermend randje in de winter

Wist je dat slanke mensen het vaker koud hebben? Dus wanneer de zomer voorbij is, is je summerproof body waar jij voor getraind hebt, niet per se meer nodig. Dat koekje bij de thee kun je dus wel pakken! Hoe zit dat dan precies? Hoe meer vetweefsel je hebt, hoe warmer je blijft. Zo simpel is het. Vetweefsel werkt namelijk isolerend. Mensen met overgewicht zijn niet zo snel koukleumen, want zij hebben vaak warme handen en voeten, omdat het lichaam de warmte kwijt wilt. Dus ober, kom maar door met die warme choco met slagroom!

Ga voor een lekkere warme baked oats in de ochtend als ontbijt, een goed gevulde groentesoep in de middag en spice up your life in de avond met extra specerijen en kruiden in je hutspot.

5. Tijd voor wat beweging

Ben jij een die-hard persoon die graag door de regen hardloopt? Of ben jij meer chef bankhangen en lig je liever uitgestrekt op de bank? Als jij een doorzetter bent die een regenbui trotseert, dan heb jij deze tip wellicht wat minder nodig. Maar voor degene die liever op de bank liggen, is het toch van belang om er even af te komen.

Een workout, of in ieder geval beweging, zorgt ervoor dat je het warmer krijgt. Met de regenachtige dagen zitten we toch al veel binnen, dus hop hop.. gas erop! Een beetje lichaamsbeweging doet iedereen goed, vooral in de buitenlucht. Pak je koptelefoon, zet een leuke podcast op en ga naar buiten. Misschien moet de paraplu mee, maar laat dat je niet weerhouden. En voor natte voeten hoef je ook niet bang te zijn, daar hebben we tegenwoordig hele leuke regenlaarsjes voor. Kun je daar meteen die wollen zooltjes in leggen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht