Beste voetjes voor

post afbeelding

Nu het wat warmer is dragen wij allemaal wel eens slippers of open schoenen en zelf vind ik niks erger dan onverzorgde voeten in open schoenen. Daarom leek het me wel leuk om jullie te vertellen hoe ik mijn voeten verzorg zodat ze altijd toonbaar zijn.

Nagels verzorgen

Mijn nagels knip ik regelmatig zodat ze kort blijven en minder snel in kunnen scheuren of ingroeien, ik knip ze recht af en vijl de randen dan een paar keer bij zodat ze niet scherp zijn en in de andere tenen kunnen prikken.

Nagelriemen niet vergeten

Ook geniet ik regelmatig van een voeten badje, ik gebruik daar een bruistablet voor en daarna reinig ik langs en onder mijn nagels met een houten bokkenpootje. Zo verwijder je dode huidcellen langs en onder je nagel, vergeet ook niet om je nagelriemen in te smeren met olie en deze voorzichtig terug te duwen.

Insmeren en pootjes omhoog

Ik smeer elke avond mijn voeten in met een voetencrème of een rijke Body Butter van The Body Shop, ik vind dit heel fijn en het help mijn droge voeten in de winter om in conditie te blijven en het zorgt in de zomer gewoon dat mijn voeten er mooi en niet droog uit zien. Als je ‘s morgen je tenen en hielen lekker in de olie zet of insmeert met een crème, blijven je voeten er de hele dag mooi uitzien.  Doe dit op vakantie gewoon lekker met je zonnebrandcrème, dat heb je bij de hand en je gebruikt het de hele dag.

Lakken is niet voor watjes

Omdat ik dol ben op gekleurde nagellak lak ik graag mijn nagels in mooie felle kleuren, ik doe dan altijd eerste een basecoat op mijn nagel, deze zorgt ervoor dat mijn nagel niet verkleurd van de lak en zorgt voor een betere houdbaarheid van de nagellak. Al koop je de goedkoopste basecoat, het is altijd beter dan helemaal niks als basis. Daarna lak ik mijn nagel in twee laagjes in de gewenste kleur, je kan een topcoat gebruiken, maar zelf doe ik dat nooit, ik lage gewoon af en toe een laagje extra. Als je geen zin hebt om constant te lakken, neem dan lekker gel color nagellak, dat blijft veel langer zitten, tot wel 4 weken. Geef je nagels af en toe een weekje rust, net als op je handen, gewoon een weekje helemaal niks op je nagels.

Voeten masker a la budget

Wat ik doe als mijn voeten heel erg droog zijn is een soort intensieve olijfolie behandeling voor ik ga slapen, dan neem ik een heet voetbad, daarna smeer ik mijn voeten in met een Extra Vierge Olijfolie en pak ik ze in met zilverfolie, daar doe ik dan nog sportsokken overheen en ga 15 minuten lekker liggen. Na minimaal een kwartier haal ik de folie eraf en trek ik de sokken weer lekker aan en ga ik slapen.

In voeten-nood? Bezoek eens een pedicure

En wat ik ook kan aanraden is zo af en toe naar de pedicure, ik ben zelf onlangs voor de eerste keer geweest en ik ga zeker vaker. Het was niet alleen heerlijk ontspannend, maar ook gewoon goed voor mijn voeten. Ik heb geen probleemvoeten, maar er was toch wel wat eelt wat weggehaald kon worden. Ook zijn mijn nagels goed schoongemaakt en keurig geknipt en daarna prachtig gelakt.

Loop nooit door op pijnlijke voeten

Mijn laatste en belangrijkste tip is dat je hulp moet zoeken als je denkt dat je voeten iets mankeren, ook als je heel veel eelt hebt of gekke knobbels. Laat je informeren en ga niet zelf zitten vijlen, slijpen, hakken of snijden. Verzorg je voeten goed, ze tillen je de hele dag en moeten een hele leven mee, als je twijfelt ga dan naar de huisarts en laat die eens kijken, die voeten verdienen het beste naast de voetverzorging tips.

Toodles,

Wojis


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De week van de voeten: Contact maken met je voeten

Door Corrie Wierda

Lippen om te kussen

Door Wojis Kroone

Hardlopen doe je zelf maar niét alleen!

Door Heidie van der Horst

De beste bilspier oefeningen voor mooie, ronde billen

Door Michael Gortz

Reageer op dit bericht