Bestrijden van kloofjes in je voeten

post afbeelding

Inhoudsopgave

Droge kloofjes

Kloofjes in de huid worden dikwijls veroorzaakt door uitdroging van de huid. Droge kloofjes komen vooral voor op de voeten, omdat voeten over weinig talgkliertjes beschikken waardoor ze snel kunnen uitdrogen. Het klinkt gek, maar vaak zorgt langdurig douchen of een heet bad voor die uitdroging. Een droge huid kan niet soepel bewegen, waardoor er bij beweging van de voeten kloofjes ontstaan. Deze kloofjes genezen moeilijk omdat de eelt-rand om het kloofje het sluiten van de huid belemmert.

Vochtige kloofjes

In de meeste gevallen is voetschimmel de oorzaak van vochtige kloofjes. De huid tussen de tenen is een gevoelige plek voor schimmel, omdat de huid hier snel verweekt door transpiratie of contact met water. Vochtige kloofjes ontstaan dus vaak tussen de tenen en beschikken ook over een eelt-randje.

Behandeling door een professional

Het is niet verstandig de eelt-randen van kloven zelf te verwijderen, al moeten deze randen wel verwijderd worden om de kloof te genezen. Een pedicure of een podotherapeut kan helpen de eelt-rand van een kloof te verwijderen. Wanneer je een keer per anderhalve maand je voeten laat verzorgen door een professional, zal je kloofjes en andere problemen voorkomen.

Wat kan je zelf doen?

Belangrijk is om de voeten dagelijks niet langer dan tien minuten te wassen in lauw water met een ph-neutrale zeep. Na het wassen moeten de voeten goed gedroogd worden met een zachte handdoek en ingesmeerd worden met een speciale crème voor kloofjes. Vochtige kloofjes kunnen bestreden worden door de tenen en de huid tussen de tenen af te drogen met een theedoek. Een theedoek is zacht en neemt veel vocht op. Een andere oplossing voor vochtige kloofjes is het aanbrengen van talkpoeder.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Het belang van goede voetverzorging

Door Gast Blogger

Borstontsteking: wat kan je eraan doen

Door Alita van Keulen-Roelofs

De week van de voeten: Contact maken met je voeten

Door Corrie Wierda

Pijn als relatie tussen lichaam en geest

Door Ires Libert

Reageer op dit bericht