Beter in je vel zitten? Drie praktische tips

post afbeelding

We hebben allemaal weleens van die dagen dat alles wat moeilijker lijkt te gaan. Bijvoorbeeld omdat je ergens tegenop ziet of omdat er iets vervelends is gebeurd. Wij geven je drie praktische tips waardoor je beter in je vel gaat zitten.

Stop met ‘moeten’

Ben jij iemand die graag werkt met een to-do-list en iedere minuut van de dag wel iets te doen heeft? Als je niet goed in je vel zit, kan het erg goed werken om jezelf even vrij te geven van de dingen die nog moeten. Je kunt natuurlijk niet overal onderuit, maar je hebt wel degelijk zelf de regie. Je huis hoeft niet altijd spic en span te zijn, je hoeft niet op ieder whatsappje direct te antwoorden en die afspraak waar je geen zin in hebt, kan vast verschoven worden. Soms word je blij van regelen en heb je alle energie om de goedkoopste autoverzekering op te zoeken en de hond een bad te geven. Soms wil je gewoon urenlang Netflixen op de bank. Het is oké, geef hier lekker aan toe.

Ga bewegen

Kun je jezelf ertoe zetten om te sporten? Doe dit dan zeker! Door in beweging te komen zal je humeur snel verbeteren. Na afloop voel je je moe, tevreden en voldaan. Wanneer je weinig energie hebt, is het ook heerlijk om een lange wandeling te maken of een uurtje yoga te beoefenen. Als je intensief beweegt, maakt je lichaam endorfine aan. Dit is een stofje waar je automatisch blijer van wordt. Ook heb je simpelweg geen tijd voor sombere gedachten als je ergens anders mee bezig bent. Wat ook goed werkt als je niet naar buiten wil of kan, is thuis sporten of muziek aanzetten. Ga even flink los, zing, dans, spring en je zult merken dat je na afloop meer energie hebt.

Maak jezelf aan het lachen

Een stevige lachbui is één van de meest effectieve behandelingen voor een baaldag. Zelfs al zit je echt in de put is er vast wel een film waar je altijd keihard om moet lachen of een cabaretier waar je altijd stuk om gaat. Ook kun je een glimlach op je gezicht toveren terwijl je het van binnen nog niet echt voelt. Die neplach verandert vanzelf in een echte lach. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die niet lekker in hun vel zitten die gewoon beginnen met lachen zich direct beter voelen. Met een geforceerde glimlach kun je jouw hersenen voor de gek houden. Doordat je hersenen denken dat je gelukkig bent, kan dit een echt gevoel van geluk teweegbrengen.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Thuis in shape blijven? Volg deze tips!

Door Redactie

Dit zijn de kosten van een cosmetische ingreep

Door Redactie

De gezondheidsvoordelen van CBD olie

Door Redactie

Tips om lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken te verminderen

Door Redactie

Reageer op dit bericht