Bijzonder notitieboekje: Sta op en wandel

post afbeelding

Wandelen is gezond! Voor je lichaam en voor je geest. Zelfs een kort dagelijks ommetje van twintig minuten heeft al effect. Je herkent het vast wel; tijdens het wandelen ontspan je en je laat je geest de vrije loop. Je bedenkt ineens van alles en nog wat. Dat was ook de ervaring van Susanne Groeneveld. Voor haar de aanleiding om daarvoor een dagboek/notitieboek te maken.

Want wandelen wordt nog leuker als je hierover een dagboek bijhoudt. Wat zie je onderweg, wat hoor je, wat ruik je, wat voel je, wie kom je tegen? Schrijf ook dingen op wat je te binnen schiet, de ideeën die ineens je hoofd binnen dwarrelen en de antwoorden die je plotseling vindt op vragen.

Wandel en schrijf

In het boek ‘Sta op en wandel!’ vind je een heleboel informatie, tips, adviezen van echte experts. Ook allerlei ideeën en alternatieven, maar het draait vooral om de lege pagina’s die jij moet gaan vullen. Je zult versteld staan van de innerlijke ontdekkingsreis die wandelen óók kan zijn. Sta dus op, wandel én schrijf!

Intenser beleven

Susanne Groeneveld (55) is de auteur van dit mooi vormgegeven notitieboekje voor wandelaars. Met het boekje en je eigen notities beleef je de seizoenen veel intenser’, vindt Groeneveld. ‘Verder kun je er bijzondere ontmoetingen in vastleggen, maar ook de ideeën die je tijdens het lopen te binnen schieten. En dat zijn er meer dan je denkt.’

Recensie lezer

Eerlijk gezegd wist ik niet met goed met wat voor boek ik te maken zou krijgen toen ik reageerde op de oproep voor een recensie. De titel maakte mij nieuwsgierig. Dat was voornamelijk de reden om mee te dingen naar het boek.

Door: Andrea

Uitvoering boek
Het boek heeft een dik en hard kartonnen kaft. Dat geeft een solide gevoel. Dat is ook wel nodig als je het boek daadwerkelijk wilt meenemen bij het wandelen. Het boek is ingedeeld in een aantal ‘hoofdstukken’. Dit zijn gekleurde katernen en niet zozeer daadwerkelijke op zichzelf staande onderdelen.

Praktische tips
Tussen deze katernen staan een aantal pagina’s met praktische tips en adviezen. Die zijn best handig. Ik vind het alleen als lezer wat onpraktisch dat je niet kan doorlezen. Via de hoofdstukindeling of door te bladeren, kom je bij de volgende tips uit. De pagina’s daartussen zijn voor je eigen aantekeningen. In zijn geheel dus daadwerkelijk een soort dagboek.

Al met al vind ik het een leuke opzet voor een dagboek. De informatie vind ik nuttig. De tijd zal leren of ik het boek ook zo ga gebruiken als dat de schrijfster het voor ogen heeft.

Boekgegevens

Sta op en wandel!
ISBN 978 94 6144 8729
€ 14,95
Image Books


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Herfst. Ga naar buiten en geniet!

Door Gast Blogger

HELP! Er komt geen einde aan mijn TODO lijst

Door monique lutz

Tips voor een sportieve herfst en winter

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht