Bladiebladie jaja vitaliteit…niet voor mij…of toch wel?

post afbeelding

Kijk eens hoe een ander het doet!

Een hele eenvoudige goedkope manier van vitaler worden is het kunstje afkijken bij een ander. Hoe komt het dat jou slanke vriendin nooit een kilo aankomt terwijl zij toch ook bitterballen eet als je samen met haar een borrel gaat drinken en een stuk gebak eet op verjaardagen. Je collega die iedere dag met de auto naar zijn werk komt en een broertje dood heeft aan het fintnesscentrum ziet er wel gezond en geshaped uit. Hoe doen zij dat toch? Precies hoe doen zij dat?

Klaar met de smoezen

Allereerst is het zoeken naar de oplossing heel dicht bij. Namelijk alle redenen waarom jij vindt dat jij niet slanker, fitter en gelukkiger wordt gaan we schrappen. Nee de reden is de keuzes die jij maakt, hoe jij omgaat met problemen, teleurstellingen en hoe jij bepaalde gewoontes toe laat in je leven. Van hormonen, genen, handicaps, leeftijd… Noem het maar op. Niets hoeft je in de weg te staan om te veranderen.

Is het zo simpel? JA!

JA! Het is in iedere geval simpel om te beslissen dat je gaat veranderen.

NEE! Het kost wel inzicht, lef en tijd. En tijd lijkt tegenwoordig de belangrijkste reden om niet te veranderen en te blijven hangen in slechte gewoontes. We hebben namelijk maar 24 uur, 1440 minuten, 86400 seconden op een dag. In een week dus 168 uur, 10080 minuten, 604800 seconden. 1% van je tijd in een week kost je dus ongeveer 1,5 uur. 1,5 uur is dus 20 minuten op een dag om bezig te zijn met gezonde keuzes en je te gaan voorbereiden op een vitaler, gezonder en fitter leven. Is dat alles , JA dat is voldoende om een start te maken. Je zult het zien.

Investeer 1% van je tijd in een vitalere leefstijl

1% van jou tijd investeren om een start te maken aan een vitalere levenstijl. Geen redenen meer om dit niet te doen. :­).

Durf jij het aan om deze 1% van je tijd de komende 12 weken vrij te maken? Laat je helpen door een vitaliteitscoach!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Praktische tips om sporten vol te houden

Door Gast Blogger

19 weken zwanger: we weten wat het wordt

Door Karin de Zwaan

Reageer op dit bericht