Blijf mobiel in huis met een drempelhulp

post afbeelding

Natuurlijk wil je in je eigen huis graag mobiel blijven. Maar je lichaam laat je wel eens in de steek en dan wordt het tijd om eens te kijken welke hulpmiddelen er allemaal zijn om je levenskwaliteit te verhogen. Een rollator of rolstoel is soms onvermijdelijk. Daar zijn in huis echter wel wat aanpassingen voor nodig.

Een rollator, rolstoel of scootmobiel gaan gebruiken

Wellicht ziet u er tegenop om een rollator, rolstoel of scootmobiel te gaan gebruiken. Hoewel deze hulpmiddelen inmiddels al aardig ingeburgerd zijn in de samenleving, kan er soms een drempel zijn om dit zelf te gaan gebruiken. Toch is het een middel om langer mobiel te blijven en minder afhankelijk van anderen te zijn. Bovendien is het fijn wanneer je je nog kunt verplaatsen als je lichaam dat eigenlijk niet meer toelaat. In huis zijn er dan wel een aantal aanpassingen nodig. Drempels in huis worden bijvoorbeeld onmogelijke obstakels als je gebruikmaakt van een rollator of rolstoel. Hoe los je dat op? Een drempelhulp is dan een goede mogelijkheid.

Wat is een drempelhulp?

Een drempelhulp is bedoeld om drempels weer gelijk te maken met de vloer. Meestal gaat het hier om kleine hellinkjes die tegen de drempel geplaatst worden om het hoogteverschil weg te halen. Deze kunnen van allerlei materialen gemaakt zijn, zoals van metaal, maar ook van rubber. Hoewel rubber meer meegeeft, is het erg veilig en geeft het een goede grip. Kijk bijvoorbeeld eens naar het assortiment van www.monozorg.nl. Al deze drempelhulpen zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat je je gemakkelijker door het huis beweegt met je rollator, rolstoel of scootmobiel. Er zijn ook verstelbare drempelhulpen beschikbaar.

Maat van de drempelhulp

Om de juiste drempelhulp te kiezen, is het belangrijk om naar de maat te kijken. Hierbij bepaal je allereerst of de drempelhulp binnen of buiten geplaatst wordt. Verder is het uiteraard belangrijk om op te meten hoe hoog de drempel is. Wanneer je dat eenmaal weet, dan kun je gaan kijken hoe breed de drempelhulp kan zijn. Dit hangt ervan af hoeveel ruimte er is, hoe breed de deur is en vooral ook hoe breed de rollator, rolstoel of scootmobiel is. Als je al deze maten bepaald hebt, dan kun je gaan kijken welke drempelhulp er bij jou past.

Een drempelhulp voor onderweg

Wist je dat er ook drempelhulpen voor onderweg zijn? Dan kun je namelijk voor een opvouwbare drempelhulp kiezen. Deze is lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk de rolstoel uit de auto halen. Een opvouwbare drempelhulp is ook ideaal voor locaties waar maar af en toe een drempelhulp gebruikt zal worden. Zo kan de drempelhulp er uitsluitend geplaatst worden op de momenten dat dat nodig is en neemt deze niet veel ruimte in wanneer deze niet gebruikt wordt.

Last van te hoge drempels?

Heb je last van te hoge drempels in je woning? Aarzel dan niet en schaf op tijd een drempelhulp aan. Hiermee kun je onnodige ongelukken voorkomen en bovendien is het veel eenvoudiger om drempels te passeren. Zo word je een stuk minder moe!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips voor gezonde en snelle maaltijden + recepten

Door Redactie

5 Manieren om je motivatie om af te vallen niet kwijt te raken

Door Redactie

Is het verstandig om naar jouw ex-partner terug te gaan?

Door Redactie

Wat te doen bij een wespensteek?

Door Rosalyn van Moorselaar

Reageer op dit bericht