Bloggen met AD(H)D: een hele uitdaging

post afbeelding

Dit jaar startte ik met bloggen op mijn eigen site. Al een aantal jaar stond het op mijn lijstje, alleen nu pas durfde ik het en wist ik ook pas waar het in grote lijnen om zou moeten gaan. Een plek waar ik mijn verhalen, gebeurtenissen en gedachtes als vrouw en moeder met AD(H)D kwijt kan. Het kan delen met een ieder die het lezen wil en misschien herkenning zoekt.

Herkenning

De reacties waren overweldigend. Niet alleen online, maar ook op het schoolplein kreeg ik schouderklopjes en herkenden alle ouders wel iets, alleen niet alles tegelijk. Een week later kreeg ik zelfs de eervolle vraag om ook eens te bloggen voor GezondTotaal. Het onderwerp ‘Moeder met AD(H)D’ verdient volgens hun redactie namelijk de nodige aandacht en (h)erkenning.

Impulsief en concentratieprobleem

Een van de vele eigenschappen van ADHD / ADD is impulsiviteit. Om zo’n impulsieve actie -die ik misschien niet na zou kunnen komen door de AD(H)D- te voorkomen, liet ik weten er eerst een weekje over na te willen denken. Ik wist eigenlijk meteen al wel dat ik het wilde doen. Maar durfde ik het ook? Ik was, en ben, nog steeds bang dat ik het niet af kan maken. Mijzelf niet aan mijn afspraken kan houden want ja, het grootste probleem kwam ook al om de hoek kijken; het concentratieprobleem.

Mijn hoofd sloeg op hol

De vakantie stond voor de deur, ik werd tussendoor even ten huwelijk gevraagd, ik probeerde het hardlopen eindelijk eens vol te houden en o ja, ik moest en wilde ook nog bloggen. Ik kon mij nergens volledig op concentreren, mijn hoofd sloeg op hol. Ik was de structuur in mijn leven kwijt. Hierdoor vergat ik GezondTotaal helemaal. Soms dacht ik eraan en wilde ik mailen, maar zo gauw als ik de mailbox opende werd ik afgeleid door een mail van school of een trouwfotograaf.

Ritme gevonden

Nu is de vakantie afgelopen, zijn de voorbereidingen voor het trouwen in volle gang en begin ik het voor mij zo belangrijke ritme terug te vinden. Ik had, na drie maanden (oops!), eindelijk de focus op het terugmailen naar GezondTotaal. En zo staat hier nu dan toch mijn eerste blog. Er zullen er nog meer volgen. Of ze op tijd zijn, geen idee. Ik doe mijn best…

Lees hier meer over Esther.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

ADD: drukte in mijn hoofd, de hele dag door

Door Esther van Houten

De club van Moeders

Door Jannouk Friesen-Wiltink

Had je ooit een miskraam?

Door Miriam van Kreij

9 weken zwanger: mijn ouders worden opa en oma

Door Karin de Zwaan

Reageer op dit bericht