Borstamputatie: waarop letten bij lingerie

post afbeelding

Twaalf jaar geleden onderging ik vanwege borstkanker een dubbelzijdige amputatie. Ik kon daarna geen lingerie meer dragen die de meeste winkels aanbieden. Gewoon omdat het niet lekker zit, niet meer past of omdat het winkelpersoneel niet in staat is om je goed te helpen.

Bovendien wil je eigenlijk ook niet dat anderen zien hoe jij er uit ziet. Beugels, baleinen, harde stiksels, knellend elastiek en snijdende schouderbandjes. Jullie herkennen het vast wel.

Badkleding ook vervelende ervaring

Er moesten ook nog 2 protheses in een bh, dat paste helemaal niet meer. Het stak aan alle kanten boven de cup uit en verschoof tijdens het bewegen. Ik durfde ook niet meer te sporten omdat ik bang was dat anderen mijn protheses zouden zien. Badkleding dragen was ook een vervelende ervaring. Ik ging mij steeds ongelukkiger voelen.
Deze nieuwe situatie in mijn leven heeft mij geïnspireerd om op zoek te gaan naar een passende oplossing voor mijn probleem en daar ook lotgenoten mee te gaan helpen. Zo is mijn eigen lingerie speciaalzaak ontstaan.

Advies vanuit persoonlijke ervaring

Nu help ik elke dag vrouwen die op zoek zijn naar speciale lingerie, badkleding en ondermode. Als een personal shopper met mijn professionele advies, maar ook vanuit mijn persoonlijke ervaring. Ik zie zoveel vrouwen met littekens veroorzaakt door borstoperaties. En ook vanwege hart- of longoperaties of brandwonden. Zij hebben al zoveel miskopen gedaan en zijn bijna radeloos als ze bij mij in de wachtkamer binnenlopen.

Zacht, comfortabel, mooi en vrouwelijk.
Dat zijn de termen waar het om gaat bij het maken van je keuze.

Probeer altijd voordat je gaat passen uit te leggen wat je klacht precies is; wat is er gebeurd, waar doet het pijn, waar heb ik last van. Probeer voor jezelf duidelijk te maken wat je verwacht van je aankoop; wanneer en voor welke gelegenheid ga je het dragen? Laat je persoonlijke smaak ook een rol spelen; welke kleuren vind ik mooi, welke materialen hebben jouw voorkeur?

Tip:
Denk ook na over je budget en informeer eens bij je ziektekostenverzekeraar wat zij kunnen vergoeden.

Bepaal samen met een (ervarings)deskundige wat voor jou persoonlijk geschikt is. Bijvoorbeeld met brede schouderbanden, of een hoger voorpand. Met speciale cups voor een prothese, zonder beugels en van 100% katoen. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Eigen lingerie aanpassen

Vaak kunnen er ook in jouw eigen lingerie aanpassingen worden gemaakt om een steentje bij te dragen aan de oplossing van jouw probleem. Voor een vakkundig advies en praktische oplossingen hoef je niet altijd veel geld uit te geven!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Borstoperatie: welke beha en prothese

Door drs. Marianna Dukker

Een tepelhof tatoeage: wat is dat precies

Door Judith Doodeman

Borstkanker heb je niet alleen

Door Jolanda Hamers

Stapje dichterbij het onvermijdelijke

Door Femke van Rossum (1973 - 2016)

Reageer op dit bericht