Borstoperatie gehad? In alle omstandigheden een fijne bh

post afbeelding

Als je bent geopereerd aan een of beide borsten is het meestal niet meer mogelijk om na je operatie dezelfde lingerie te dragen als je gewend was. Je moet dan echt op zoek naar andere modellen en ik hoor vaak dat het dan heel moeilijk is om een passende bh te vinden. Uit ervaring weet ik dat je echt wel weer iets moois kunt dragen hoor.

Niet alle winkels verkopen wat je zoekt en ook lang niet alle verkoopsters hebben ervaring met speciale lingerie. Met een aantal tips en adviezen wil ik je op weg helpen.

BH voor prothese

Als je een of twee volledige protheses draagt, adviseer ik om een hoger gesloten bh te dragen met bredere schouderbanden. Eentje met speciale hoesjes in de cups waar je de prothese in doet voordat je je bh aandoet, zodat je prothese comfortabel en veilig kunt dragen. Deze blijft dan goed op zijn plek zitten en niemand ziet dat je prothese(s) draagt.

Beter geen beugel bh

Een beugel bh wordt meestal afgeraden omdat de lymfebanen kunnen worden afgekneld en je daardoor last kunt krijgen van een dikke arm. Maar als je je daar persoonlijk prettig bij voelt, kun je dat gewoon proberen. Er zijn ook mooie kanten beugelbh’s voor protheses!

BH na borstsparende operatie

Bij een gedeeltelijk geopereerde borst (ook wel borstsparend genoemd) is de keuze voor een bh vaak minder lastig. In combinatie met een deelprothese is het mogelijk om 2 gelijke borsten te vormen in een goed passende bh. Zelfs het eigen decolleté kan zo zichtbaar blijven. Vaak wordt een deelprothese op de huid gedragen en hoef je er geen speciale bh voor aan te schaffen. Sommige vrouwen vinden dat toch wel prettiger en dan is er ook keus voor prothese bh’s met een hoesje links of rechts.

2 praktische tips

Natuurlijk kun je zelf ook aan de slag met naald en draad, een zacht rekbaar lapje stof en met wat geduld en creativiteit kun je van je eigen bh ook een prothese bh maken.
Voor vrouwen die een borstreconstructie hebben ondergaan kan het ook nog prettig zijn om zachte, aangepaste lingerie te dragen, met of zonder een deelprothese.

Je vrouwelijk voelen

In alle omstandigheden kun je je met een prothese comfortabel en vrouwelijk voelen. Tijdens het sporten met een sportbh, of in een prothesebadpak in het zwembad. ‘s zomers met een huidkleurige bh onder lichtgekleurde kleding of tijdens de decembermaand met een strapless bh onder je feestjurk.

SEMH certificering belangrijk voor verzekering

Waar moet je op letten als je bh’s gaat shoppen voor een prothese? Ga altijd naar een SEMH gecertificeerde speciaalzaak. Dit is een erkende lingeriezaak die voldoet aan alle eisen van de branchevereniging, die hoge kwaliteit en goede service nastreeft, met gecertificeerd personeel werkt en contracten heeft met alle zorgverzekeraars. Ze hebben daar een uitgebreide collectie voor alle geopereerde vrouwen!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar let je op bij de keuze aanvullende zorgverzekering?

Door Gast Blogger

De belangrijkste wijzigingen van de zorgverzekering 2018 in beeld

Door Gast Blogger

Gezond zijn loont!

Door Redactie GezondTotaal

Wit is het nieuwe bruin

Door Verena Germeraad

Reageer op dit bericht