Borstvergroting: hoe zit het met borstvoeding en zwangerschap?

post afbeelding

Borstvergroting na een zwangerschap

Wanneer je een borstvergroting wilt ondergaan na een zwangerschap, is het belangrijk dat je een stabiel gewicht hebt en je borsten ‘ontzwangerd’ zijn.

Tijdens de zwangerschap worden je borsten groter onder invloed van de vele zwangerschapshormonen. Als je borstvoeding geeft, zullen je borsten ook na de bevalling groter blijven door de stuwing. Maar als je geen borstvoeding (meer) geeft, en je weer op een stabiel gewicht bent, zien we heel vaak dat borsten kleiner worden.

Na een periode van 6 maanden (na bevalling of na stoppen borstvoeding), hebben je borsten weer een stabiele vorm en volume. Dit is de periode vanaf wanneer een borstvergroting weer mogelijk is. Dit is geen vaste grens, er zijn veel plastisch chirurgen die 6 tot 12 maanden aanhouden. Vraag je kliniek of plastisch chirurg er dus naar. Maar je merkt zelf ook heel goed wanneer je borsten niet meer veranderen na je zwangerschap.

Borstvergroting voor eventuele zwangerschap(pen)

Er zijn veel jonge vrouwen die een borstvergroting ondergaan en in de toekomst nog wel een kinderwens hebben. Dit is natuurlijk heel goed mogelijk en geen probleem. Wel adviseren we om minstens een jaar na de borstvergroting pas zwanger te worden. Dit omdat een jaar na de ingreep het genezingsproces van bijvoorbeeld het litteken helemaal voltooid is.

En het geven van borstvoeding?

Uit vele onderzoeken is gebleken dat de borstprotheses geen nadelige gevolgen hebben voor moeder noch kind tijdens een zwangerschap. Ook kun je, als je dat wenst, borstvoeding geven. Wel is het zo, dat wij cosmetisch gezien, wel een vermindering zien van de vorm van borsten na het geven van borstvoeding. Borsten hebben dus cosmetisch wel wat te lijden door het geven van borstvoeding, maar het kan dus wel.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Masturberen in bijzijn van je partner. Doe jij dat?

Door Astrid Kremers

Oproep recensie ‘De Melkfabriek’

Door Redactie GezondTotaal

Steun bij stoppen met roken als je zwanger bent

Door Denise Hilhorst

Multivitamine: vervanger van groente en fruit?

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht