Botox taboe? Dat is zó 2011!

post afbeelding

Donderdag morgen, net wakker en met slaperige ogen kijk ik in de spiegel. Ik schrik, ik schrik, ik schrik nogmaals. Mijn grootste vijand. Rimpels! Fronsrimpels, lachrimpels, voorhoofdrimpels en nog veel meer rimpels. Dus ik lach teveel, ik frons te veel en ik kijk te verbaasd en dat keer op keer. Deze ellendige groeven, zeg rustig maar hele kanalen hebben een weg geboord in mijn gezicht. Hoewel bij mannen het vaak als sexy wordt gezien of markant, is het voor vrouwen het begin van ernstig verval. Het begin van het ouder worden, het begin van bejaard zijn, het begin van ingeruild worden voor een jonge wulpse rimpelloze totebel. Dit was in 2010.

Dat heerlijke spuitje

Ik ben natuurlijk niet ingeruild en ook nog steeds niet bejaard. Inmiddels heb ik zakelijk veel te maken gehad met cosmetisch klinieken en ben best goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is 1 van mijn liefste vriendinnetjes cosmetisch arts! Dus ja ik ben een grote voorstander van Botox. Ik kan niet anders dan eerlijk bekennen dat een leven zonder dat heerlijke spuitje op regelmatige basis niet meer voorkomt. Ik word er heel blij van en sterker nog ik word er rimpelloos van.

Toverspul

In het gooi wordt Botox dan ook net zo makkelijk geïnjecteerd zoals je een brood haalt bij de bakker. In Amerika behoort Botox tot de nummer één ‘lunchtime‘ rimpelbehandelingen. Na een behandeling loop je namelijk lachend de kliniek uit, het doet geen pijn en na een dag of drie gaat het toverspul werken. Zo simpel is het eigenlijk.

Niemand gebruikt het… yeah right!

Alleen niemand doet het… althans niemand praat erover, laat staan dat je voluit zegt dat je een afspraak hebt bij je cosmetisch arts. Zodra je daar dan bent heeft elke kliniek een ruimte van een kwartier in de agenda staan zodat niemand elkaar per ongeluk tegen het lijf kan lopen. In the mean while ontkennen we dat we daar geweest zijn en zien we er gewoon zo goed uit omdat we er van nature zo rimpelloos uit zien, yeah right!

Lezen jullie dit goed? Botox is ok!

Zo kunnen we allemaal structureel ontkennen dat we Botox gebruiken. Ik ga daar vandaag dan maar eens een eind aan maken. We leven in 2014 en Botox is ok! Lezen jullie dit goed? Botox is ok! Ik laat regelmatig Botox injecteren. Niet teveel, niet te weinig. Precies goed, en al mijn vriendinnen doen het ook!

Waarom vooroordelen? Geen idee

Ontkennen van cosmetische ingrepen is zo 2011. We leven in een tijd waarin de mogelijkheden er zijn om huidveroudering tegen te gaan. Volkomen veilig. Het is uiteraard ieder voor zich om daar gebruik van te maken. Wij willen geen 20 meer zijn, maar we hoeven ook niet met rimpels en ingezakte wangen te lopen anno 2014 als we dat niet willen. Waarom er zo’n vooroordeel over heerst? Ik heb geen idee. Wat mij betreft begraven we deze vooroordelen samen met onze rimpels. Genieten we van de mogelijkheden die er zijn, zolang we maar nooit vergeten dat echte schoonheid van binnen uit komt!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Haaruitval bij vrouwen: een taboe?

Door Jolanda Hamers

Vaginisme uit de taboe sfeer halen

Door Redactie GezondTotaal

De zesjescultuur van je seksleven

Door Gast Blogger

HELP! Drilpudding, cellulitis en een firefighter

Door Denise Vischschoonmaker

Reageer op dit bericht

 1. Beste Denise,

  Met groeiende verbazing heb ik je blog gelezen. Wat me vooral stoort, is dat je vrouwen met deze teksten 50 jaar terug in de tijd werpt. Nog steeds knokken we dagelijks om als gelijke van mannen behandeld te worden en niet alleen op ons uiterlijk beoordeeld te worden. Je schrijft dat veroudering bij mannen sexy wordt gevonden en dat het bij vrouwen verval is. Dit is geen feit, dit is beeldvorming. Als je maar vaak en lang genoeg naar elkaar roept dat rimpels lelijk zijn, ga je het vanzelf geloven. Om diezelfde reden zijn grijze haren en rimpels bij mannen wel sexy..omdat ze ze met trots dragen. In plaats van ook op dit gebied gelijkheid af te dwingen, troeven vrouwen elkaar af om er zo jong mogelijk uit te blijven zien en laten we ons opjutten door gephotoshopte modellen op wie we nooit zullen lijken OMDAT HET GEEN ECHTE VROUWEN ZIJN. De enige winnaar in deze strijd is de cosmetische industrie wiens doel het niet is om ons er jonger uit te laten zien, maar om heel veel geld te verdienen. Daarbij vind ik mensen die aan hun gezicht hebben laten sleutelen er ook niet jonger uitzien, ze zien eruit als mensen die aan hun gezicht hebben laten sleutelen. Ik vind het ook behoorlijk eng dat je in je blog roept dat het allemaal 100% veilig is, Botox gebuik is nog jong en de gevolgen over een langere periode van tijd zijn nog lang niet duidelijk. We weten allemaal hoe het met de borstimplantaten gelopen is. Daarvan riep ook iedereen dat het helemaal veilig was..nu weten we wel beter. Als we dan zo graag investeren in onszelf, zou ik willen pleiten voor een investering in innerlijke schoonheid. Dan hoef je nooit meer bang te zijn om ingeruild te worden voor een jong wulps ding omdat je dan weet dat je gewaardeerd wordt om wie jij bent, niet om hoeveel rimpels je hebt.

  Heidie 17-01-2014 07:42
 2. Beste Heidi,

  Dank voor je oprechte reactie. Allereerst wil ik je graag zeggen dat schoonheid absoluut in eerste instantie van binnen uit moet komen. Daarnaast is het voor iedereen voor zich of er wel botox of geen botox wordt gebruikt. En laat ik voorop stellen dat rimpels en grijs haar hebben helemaal niet lelijk is en zeer charmant! Ik weet niet of het met af troeven te maken heeft, zelf ervaar ik dat totaal niet. Wij laten ons niet opjutten door modellen die opgepoetst zijn op de foto. Integendeel, allemaal zijn we zelfverzekerde vrouwen. Dat we er graag beter uit willen zien -dus niet jonger- is niets mis mee. Natuurlijk wordt er geld verdiend in de cosmetische industrie en daar is helemaal niets mis mee. Ik kom oorspronkelijk uit de duurzame wereld en daar wordt ook gewoon keihard geld verdiend en daar zijn een hoop mensen op tegen. Zo zit nou eenmaal de wereld in elkaar. V.w.b. de veiligheid. Botox is wel degelijk veilig, oorspronkelijk bedoeld om spierspasme tegen te gaan. De dag dat ik voor t eerst botox liet injecteren heb ik contact op moeten nemen met mijn Neuroloog (ivm een afweer stoornis) De top onder de neurologen binnen Europa. Deze man gaf ook aan dat het zelfs in mijn geval volkomen veilig was. De borstimplantaten waar jij naar verwijst is natuurlijk verschrikkelijk. Maar dat is iets wat blijvend je lichaam in gaat. Botox wordt na drie maanden afgebroken. Natuurlijk moeten wij vrouwen strijden voor gelijke rechten, en zijn vrouwen met grijze haren en rimpels net zo mooi! Mijn blog is mijn visie en zeker niet bedoeld om andere mensen te vertellen dat ze botox moeten gebruiken. Daarnaast moet je qua teksten een beetje tussen de regels door met kleine een knipoog lezen;-) Ik waardeer je reactie enorm. Altijd goed als men een andere kant belicht. Daarvoor mijn dank. Groeten, Denise

  Denise 17-01-2014 16:12
 3. Hallo Denise,

  Bedankt voor je reactie! Ik weet niet zo goed hoe ik hierop moet reageren:-). Het is weer een heel andere tekst dan je blog. Nou ja, laat ik zeggen dat ik blij ben met deze nuance en dat we dus uiteindelijk toch niet zoveel van mening verschillen. Behalve over het gebruik van Botox dan..maar ja, let’s agree to disagree. Iedereen moet inderdaad zelf weten of hij of zij dat goedje laat injecteren. Ik snap wat je zegt over de veiligheid van dit middel en dat het uitvoerig getest is door de medische wereld. Wat ik alleen hoop is dat mensen altijd zelf na blijven denken. Er is nog steeds niemand op deze aardkloot die 40 jaar lang wekelijks (of maandelijks..ik heb eigenlijk geen idee hoe vaak dat moet) Botox in zijn of haar gezicht heeft laten injecteren. Ik snap dat het in theorie allemaal veilig is, maar gaat de praktijk dat ook uitwijzen? Ik hoop dat het ook op lange termijn allemaal goed gaat. En mocht je ooit anders besluiten, weet dan dat ik en vele met mij je rimpels zullen zien als een bewijs dat je gewoon gigantisch veel gelachen hebt;-).

  Groeten Heidie

  Heidie 18-01-2014 06:31
 4. Beste Denise,
  Ik ben het helemaal met je eens. Ik word zo moe van al die reacties van mensen die zogenaamd tegen botoz zijn. Ik denk echt dat velen van hen het zelf ook graag zouden willen maar gewoonweg niet kunnen betalen. En daarom maar uit afgunst er tegen zijn. Of daarom meteen de kreet ‘echte schoonheid komt van binnen’ op tafel gooien. Stop dan ook maar meteen met makeup gebruiken of leuke hakken kopen. Want ja echte schoonheid komt van binnen toch. Wat ik ook niet begrijp is de opmerking dat modellen geen echte vrouwen zijn. Tuurlijk zijn de fotos gephotoshopt maar dat doet iedereen tegenwoordig op zn twitter of facebook. Al is het maar een simpel filtertje eroverheen. Want ja je wilt er zelf ook leuk uitzien als je voor de 100ste keer een selfie maakt. Met of zonder photoshop een model moet gewoon aan bepaalde eisen voldoen zoals lengte, kledingmaat etc. Erg kortzichtig om te zeggen het zijn geen echte vrouwen. Ik moet meteen weer denken aan jaloezie. Laat gewoon iedereen doen waar hij/zij zelf zin in heeft. Er zijn belangrijkere zaken om je druk over te maken en verspil geen tijd om je te ergeren aan mensen die knapper zijn dan jij. Van binnen en van buiten!

  Linda 18-01-2014 11:04
 5. Hi Denise,

  Je hebt helemaal gelijk! Beetje botox en injectables voor een frissere uitstraling moet geen kwaad kunnen. Daarbij is het inderdaad niet voor altijd.
  Mijn moeder had van die rimpels naast haar mond, waardoor ze er boos uitzag terwijl ze dat helemaal niet was en kreeg steeds de vragen: “Wat is er?” “Ben je boos?” “Ben je chagerijnig?” Ze heeft het laten opvullen met injectables.
  Mensen die een menig hebben gevormd tegen botox zien beelden voor zich van mensen die naast botox ook plastische chirurgie hebben laten doen aan hun gezicht. dan ga je en stapje verder inderdaad.
  Schoonheid moet van binnen komen, maar uiterlijk helpt daar zeker aan mee. Dit is niet alleen bij vrouwen zo, ook veel mannen doen het (we weten het alleen niet 😉 )!

  Petra 20-05-2014 09:16

Reacties zijn gesloten.