Calorieteller app

post afbeelding

Kantoorbaan of bezig bijtje?

Het eerste wat opvalt bij het openen van de Calorieteller, is dat je moet aangeven hoe jouw dag eruitziet. Wanneer je een kantoorbaan hebt, verbrand je uiteraard minder calorieën dan iemand die in een sportschool werkt. Hierdoor is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid minder. Ook geef je je gewicht en lengte op. Zo wordt er een eerlijke berekening gemaakt voor jouw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën. Deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kan per dag verschillen. Als je bijvoorbeeld erg actief bent in het weekend, pas je dit aan zodat er weer een eerlijke aanbevolen dagelijkse hoeveelheid berekend kan worden.

Voedingslog

Vervolgens kom je op het scherm terecht waar je je calorieën kunt gaan tellen. Dit doe je door middel van een voedingslog. Het leuke aan de voedingslog, is dat je precies kunt invullen wat je hebt gegeten. Zoek je op “roomkaas” dan krijg je een lijst van alle merken roomkazen in het databestand te zien. Ook alle voedingsproducten van huismerken zijn te vinden. Wanneer je jouw gebruikte product niet meteen kan vinden, scan je gemakkelijk met de camera van je mobiele telefoon de barcode op de verpakking van de voeding. Handig!

Maar zelfs als je uit eten gaat is het mogelijk je voedingslog bij te houden. Zoek gewoon bij de categorie restaurants&ketens naar het restaurant waar jij hebt gegeten en vul in wat je hebt gegeten. Een voorbeeld: White Chocolate Mocha Latte van de Starbucks, bevat 580 calorieën!

Dieetkalender en gewicht

Wanneer je je voedingslog netjes bijhoudt, kan je op de dieetkalender zien hoeveel calorieën je per dag hebt binnengekregen en in hoeverre je over je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zit. Ook kan je, wanneer je maar wil, je gewicht invullen. Zo zie je na een tijdje in een mooie grafiek een lijn van je gewicht ontstaan.

Synchronisatie met de website

Tot slot kan je op de website www.fatsecret.com inloggen en je applicatie koppelen aan het account op de website. Dit synchroniseert met elkaar. Dus wanneer je iets invult op je telefoon, zal dat op de website ook meteen te zien zijn en vice versa. Hiervoor moet je wel internet aan hebben staan op je telefoon.

Voordelen van Calorieteller

Deze applicatie is zeer handig voor iedereen die de calorieën in de gaten wil houden. Het is erg netjes dat de Calorieteller door Fatsecret allereerst een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid berekent. Hierdoor weet je dat je ervan uit kan gaan dat de hoeveelheid die je aan wil houden, ook goed past bij jouw lichaam en jouw dagelijkse bezigheden. Door de enorme database kan je precies opgeven wat je hebt gegeten, waardoor de calorieënteller en nooit naast zal zitten. Ook is de vormgeving van de applicatie erg overzichtelijk.

De samenhang met de website is voordelig voor mensen die ook op de computer de calorieën van hun ontbijt, lunch of avondmaal willen berekenen. Verder is het geweldig dat je zelfs calorieën kunt berekenen van de maaltijd die je eet in een restaurant! En het laatste goede punt: het invullen van het gewicht, wat na een paar keer resulteert in een stijgende of dalende lijn in de grafiek, motiveert enorm. We willen natuurlijk allemaal een dalende lijn in het gewicht zien.

Nadelen van Calorieteller

Zoals hierboven te zien, niets dan lof voor deze app. Wij kunnen maar één minpuntje bedenken: door de enorme database van de calorieteller, was het soms iets te onoverzichtelijk met al die producten, cijfers en namen in beeld. Maar ach, je went daar snel aan en hierdoor is het wel mogelijk om precies de gegeten calorieën te berekenen.

Eindoordeel

De calorieteller van Fatsecret is een super handige app als je je calorieën in de gaten wil houden. De calorieteller is overzichtelijk, handig, leerzaam en zelfs leuk om te gebruiken.

Downloaden

Wil jij de Calorieteller zelf downloaden?

App Store

Google Play

Schermafdrukken


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Zoveel calorieën verlies je tijdens een fietstocht

Door Gast Blogger

Gezond afvallen. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht

  1. Grote minpunt van al deze apps is dat je niet de gegevens van zelfgemaakte voeding kunt opslaan.

    Stel iemand maakt dagelijks een pannenkoek met eiwitpoeder en eieren met lijn en sesamzaad. Nu moet steeds al deze ingrediënten worden ingevoerd, terwijl je graag “pannenkoek” wilt kunnen opslaan met al deze ingrediënten erin. Verder een super mooie en handige app.

    RB 08-02-2016 15:06

Reacties zijn gesloten.