Column: Hallo blond meisje!

post afbeelding

Denise kijkt achterom. Ze werpt een blik in de spiegel en laat je meekijken in wat zij ziet.
Denise ergert zich. Ze ziet overal dezelfde blonde meisjes. Klonen op een blonde-meisjes-omafiets, allemaal op weg naar hockey.  

Ach, wat schattig. Je haren wapperen door de wind, je dik aangezette wimpers kijken mij droevig aan. Je blauwe ogen zijn zo groot en kijken verdwaasd naar de grote wereld van onzekerheid.
Natuurlijk blond meisje, ik snap het. Je moet hockeyen met je vriendinnen die allemaal ook het blonde meisje zijn. Op je standaard blonde-meisjes-omafiets, fiets je met frisse tegenwind naar het veld.

Allemaal hetzelfde DNA

Het blonde meisje met de standaard jeans, dezelfde sneaker en dezelfde trui die onzeker getrokken wordt over haar derriere. Hockeyt alsof haar leven er van af hangt. Jullie zijn niet uitelkaar te halen, jullie lijken op elkaar alsof jullie allemaal hetzelfde DNA hebben, alsof jullie allemaal in een lab samengesmolten zijn en met een grote knal op de wereld gezet zijn.

Doe eens gek

Jullie zijn een wetenschappelijk wonder. Ja, dat zijn jullie. Ik wens jullie zo een eigen identiteit toe. Gewoon dat je eens durft anders te zijn dan je andere blonde klonen. Of word je dan buiten gesloten? Durf je niet uit je comfort zone te stappen en je eigen ik te ontdekken? Lief blond meisje, je zou er zo van opknappen. Doe eens gek. Vraag een racefiets aan papa en mama en gooi je oma fiets op de hoop van blonde meisjes fietsen.

Ik snap het hoor als je het niet durft. Immers we willen overal gewoon bij horen en vooral niet anders zijn. Want als je anders bent, zijn ineens alle blonde meisjes vriendinnen je vriendinnen niet meer. Dus gooi de highlights maar in je in haar bij de kapper van mama.

Op zoek naar je eigen-ik

Schrik je hier van lief blond meisje? Dat is de harde waarheid, zo is het en niet anders. Ja, lieverd ik weet het, erg triest maar zo worden we groot gebracht. Blijf dan maar het blonde meisje met al je blonde meisjes vriendinnen. Haal je omafiets van de hoop en draai je blonde haar in een knot. Laat je aanmoedigen door papa en mama op het veld als zij roepen: Druk een punt kind druk een punt kind. Geniet maar van het feit dat je samengesmolten bent.

Maar weet dat je ooit wakker wordt en je ernstig op zoek gaat naar je eigen-ik. Hopelijk niet de blonde meisjes versie, maar naar de echte jij. Beloof je mij dat je haar gaat vinden?

Ik erger mij aan jou

Waarom ik dit allemaal zeg mijn lieve kind? Ooit was ik het blonde meisje, met dik aangezette mascara en blonde haren wapperend door de wind die onzeker door haar blauwe ogen naar de wereld keek. Ooit was ik net als jij, misschien dat ik mij daarom erger aan jou, lief blond meisje met al je blonde wetenschappelijk geproduceerde vriendinnen.

Ik wens je het beste blond meisje. Echt! laat je het mij weten als je jezelf gevonden hebt?


GD Star Rating
loading...

Reageer op dit bericht