Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

post afbeelding

Huisdieren zijn natuurlijk hartstikke gezellig. Al heeft niet iedereen hier de tijd voor. Katten zijn relatief eenvoudig om als huisdier te hebben. Deze hoef je alleen eten te geven en af en toe met een liefdevolle knuffel te verrassen. Honden daarentegen vergen wat meer tijd.

Geef aandacht

Het grootste ‘struikelblok’ is dat je een hond meerdere keren per dag moet uitlaten. Een hond heeft ook aanzienlijk meer aandacht nodig dan een kat. Dit is het natuurlijk allemaal dubbel en dwars waard. Je hebt er tenslotte een zeer trouwe makker in. En zo’n betrouwbare vriend verzorg je uiteraard graag en goed. Vaal laten rennen, vacht regelmatig verzorgen en goed te eten geven met bijvoorbeeld droge brokken of natvoer van Platinum.

Huisdier deel van het gezin

Zowel honden als katten make echt deel uit van het gezin en je krijgt heel veel liefde van ze. Het hebben van huisdieren is ook nog eens goed voor je gezondheid. Zo zouden hondeneigenaren langer leven. Welke andere (gezondheid)voordelen zitten er nog meer verbonden aan het hebben van een huisdier? Dat lees je in dit artikel!

Goed humeur

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat het hebben van een huisdier goed voor je humeur is. Zo zijn eigenaren van een huisdier logischerwijs minder eenzaam, maar deze mensen zijn over het algemeen ook gelukkiger en ze vertrouwen anderen beter. Door het uitlaten van je hond beweeg je meer dan gemiddeld. Dat doet ook veel met je humeur. En het blijkt dat met name vrouwen erg gelukkig worden van katten.

Gezonde kinderen

Uit dezelfde onderzoeken blijkt ook dat baby’s die opgroeien in een omgeving met huisdieren minder kans hebben op het krijgen van astma en allergieën. Daarnaast zou het immuunsysteem van deze kinderen beter zijn en worden ze dus minder snel ziek.

Geen stress

Het aaien van een huisdier zoals een hond, kat of bijvoorbeeld een konijn voelt natuurlijk heerlijk. Lekker met je handen door de zachte vacht van het beestje gaan terwijl je zijn warme lichaam kunt voelen. Wist je dat dit je bloeddruk verlaagt en dat je lichaam van top tot teen ontspant. Je wordt hier dus als het ware relaxt van!

Meer zelfvertrouwen

Daarnaast zorgt het hebben van een huisdier ook voor meer zelfvertrouwen, echt waar! Een huisdier zal je nooit op je uiterlijk beoordelen en is altijd blij om je te zien. Het maakt helemaal niks uit hoe je eruitziet, het beestje is allang blij dat je weer thuis bent!

Verminder (kans op) depressieve gevoelens

Het blijkt dat het hebben van een huisdier ook goed is in geval van depressies en het verminderen erop. Huisdieren geven op hun eigen manier sociale ondersteuning en zij zullen je nooit laten zitten. Ook geven huisdieren een gigantische dosis aan liefde. Dat geeft een gelukkig gevoel!

Heb jij een huisdier en voel jij je ook zo gezond? Laat het ons weten in de reacties.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Wat is dat toch, vrouwen en katten?

Door Redactie GezondTotaal

Vleestaks: de volgende logische stap?

Door Jolanda Hamers

Van hardlopen word je niet gezond

Door Jolanda Hamers

Reageer op dit bericht