De 4 lekkerste Paleo ontbijtrecepten

post afbeelding

Wat is Paleo eigenlijk? Paleo is een levensstijl en ook een dieet. Het is gebaseerd op de levenswijze van de oermens. In die tijd waren mensen nog verzamelaars en jagers en geen landbouwers of veehouders. Wetenschappers hebben onderzocht wat mensen toen aten. Het is immers logisch dat in die tijd de mens die producten aten waarop het stofwisselingssysteem het beste was ingesteld. Mensen hebben op die manier vele duizenden jaren geleefd, Pas later, toen de mens zich in nederzettingen ging vestigen werden er ook gewassen verbouwd en vee gehouden en veranderde het voedingspatroon. Ziekten en overgewicht zijn mede het gevolg van deze manier van leven. Het doel van de Paleo levensstijl is om ziekten te voorkomen door even gezond te eten als de oermens. Hieronder een paar Paleo recepten voor het ontbijt.

Paleo pannenkoeken

Paleo pannenkoeken zijn het meest gezochte recept op internet. Er zijn vele varianten bijvoorbeeld met amandelmeel of notenpasta. Deze smaken vaak naar ei. Ook de bananenpannenkoek is veel gevraagd. Maar er is ook een Paleo pannenkoek met kokos. Deze is heerlijk luchtig en past dan ook uitstekend in een gezond ontbijt. In plaats van tarwemeel gebruik je voor deze smakelijke pannenkoeken kokosmeel. Natuurlijk hoort er in het beslag kokosmelk en bak je de kokos pannenkoeken bruin in kokosolie. Voor het zoeten is een beetje honing nodig.

Paleo havermout

Havermout is toch niet Paleo? Nee, dat klopt want verbouwde granen passen natuurlijk niet in een Paleo ontbijt. Toch kun je bij het ontbijt ook een Paleo versie van havermout op tafel zetten. Hiervoor gebruik je dan als basis tijgernootmeel, ook wel chufa genoemd. Deze meel heeft niks met noten te maken. Toppings zijn er natuurlijk in de vorm van allerlei soorten vers fruit. Wil je echter een suikervrije topping, dan behoren cacao nibs, paranoten of amandelen tot de mogelijkheden.

Lees ook: Gezonde voedingssoorten op een rij

Paleo wafels

Wil je voor het ontbijt aan de slag met het wafelijzer? Dat kan ook voor een Paleo ontbijt. Denk bijvoorbeeld eens aan luchtige wafels met kaneelappelsmaak. Je kan ook naturel wafels bakken en die helemaal afmaken met kokosslagroom, ahornsiroop of vers fruit. Dat wordt een ontbijt om je vingers bij af te likken. Om de wafels lekker luchtig te maken, gebruik je kokosmeel en kokosolie. Voor de appel kaneel smaak is een middelgrote appel en 1/2 theelepel kaneel voldoende voor een echt verfijnde smaak.

Paleo wafels

Paleo brood

Natuurlijk hoort brood bij een Paleo ontbijt en er is een recept waarbij het brood ook nog eens zonder eieren kan worden gebakken. De smaak is echt lekker en doet aan een smeuïge cake denken. De belangrijkste ingrediënten zijn lijnzaad, pompoenpitten, tapioca, kokosmeel en arrownoot. Olijfolie zorgt voor extra smeuïgheid en een verfijnde smaak. De zoetige smaak die aan cake doet denken, realiseer je door appelcider en honing toe te voegen. Het bakken van een dergelijk Paleo brood kost ongeveer een uur. Het brood kan ook worden ingevroren om er extra lang plezier van te hebben.

Geniet van je Paleo ontbijt!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Psycholoog vergoeding

Door Redactie

Wanneer kies je een ouderenwoning voor je naaste?

Door Redactie

Nieuwe schoonheid elke dag: het plezier van een beauty adventskalender

Door Redactie

De ideale elektrische fiets uitzoeken: dingen waar je op moet letten

Door Redactie

Reageer op dit bericht