De behandeling van rugklachten in een notendop

post afbeelding

Rugklachten kunnen onder andere veroorzaakt worden door overbelaste rugspieren, een vergroeiing en beknelde zenuwen. Indien bij u de oorzaak ligt bij overbelaste rugspieren, kan een rugbrace zorgen voor een gedeelte van het herstel. Hoe een rugbrace u kan helpen, leest u in dit artikel.

Rugbraces zorgen voor een goede ondersteuning aan uw rug. De hoeveelheid steun kunt u zelf instellen. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid klachten die u op dat moment heeft. Maar ook van de houding. Vaak kan de brace wat strakker gedragen worden wanneer u staat, dan wanneer u zit. Dit heeft te maken met het draagcomfort.

De ondersteuning zorgt er voor dat de rug extra stabiliteit krijgt. Normaal gezien zorgen de spieren voor de stabiliteit. Doordat de brace dit gedeeltelijk overneemt, krijgen de spieren meer de kans om te herstellen.

Maar ook bij andere oorzaken van de rugklachten, kan een rugbrace geregeld fijn zijn. De ondersteuning heeft vaak een positief effect op uw klachten.

Welke soorten rugbraces zijn er?

De meeste rugbraces richten zich op de onderrug. Dit komt doordat de meeste klachten in dat gedeelte opspelen.  Dit is het gedeelte tussen het midden van uw rug en de bovenzijde van de heupen.

Daarnaast zijn er ook speciale braces voor de gehele rug. Deze uitvoeringen hebben echter een hogere prijs en het aanbod is lager. Voor de aanschaf van een dergelijk type, wordt overleg met uw fysiotherapeut geadviseerd.

Welke rugklachten komen veel voor?

Hier onder vindt u een overzicht van veel voorkomende rugklachten.

Algemene lage rugpijn

Deze veel voorkomende klachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerd menselijk handelen. Hierbij kunt u denken aan een verkeerde lichaamshouding, overbelasting, stress en te weinig beweging.

Fysiotherapie, rug versterkende oefeningen, goede beweging en een rugbrace kunnen helpen bij deze klachten.

Spit

“Door de rug gaan” is een veel gehoorde uitspraak. Dit kan worden beschreven als een acute felle pijnscheut in de onderrug. De rug zal vervolgens verkrampt aanvoelen waardoor bewegen lastig is. Een duidelijke oorzaak is vaak moeilijk te herleiden. Waarschijnlijk zijn een langdurig verkeerde lichaamshouding of overbelasting mogelijke oorzaken.
Rustige beweging, rust, een rugbrace en oefeningen kunnen de klachten behandelen.

Rughernia

Ook een hernia een bekende soort rugklacht. Dit kan in een acute vorm en een meer langdurige vorm optreden. Bij de acute vorm kan een verkeerde beweging over overbelasting zorgen voor acute pijnklachten. De langdurige vorm wordt meer veroorzaakt door oorzaken zoals ouderdom, overgewicht, te weinig beweging en een verkeerde lichaamshouding.

Bij een rughernia kan pijn ontstaan door een beknelde zenuw. Een rugbrace met een pelotte (drukkussentje) kan de pijn wat tegen gaan. Bezigheden en werken kan hierdoor weer wat makkelijker worden. Extra klachten kunnen ook gedeeltelijk worden voorkomen.

Via de volgende link kunt u eens rustig verschillende soorten braces bekijken: rugbraces


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips voor het maken van lekkere recepten met veel groente

Door Redactie

De voordelen van groentesappen

Door Redactie

Nachtrust problemen? 12 tips om goed te slapen

Door Gast Blogger

Verzorgingsproducten die je af en toe zou moeten vervangen

Door Redactie

Reageer op dit bericht